ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/2/11

Η εκδίκηση της όμορφης ξανθιάς

Τα ανέκδοτα για τις όμορφες ξανθιές και το χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο είναι ξακουστά και χιλιοειπωμένα από όλους μας. Όμως ήρθε η ώρα να πάρουν το αίμα τους πίσω καθώς μετά από έρευνες οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τελικά ομορφιά και εξυπνάδα μπορούν να συνυπάρξουν

Και ενώ μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι οι άνδρες θα είναι είτε μοντέλα με σμιλεμένο κορμί αλλά από μυαλό... κορμάρα είτε ιντελεκτουέλ αλλά κουασιμόδοι, η επιστήμη μας δίνει ελπίδες για τον άντρα των ονείρων μας (ή τη γυναίκα φυσικά αλλά τώρα μιλάω για μένα) ο οποίος θα είναι Άδωνις (όχι Γεωργιάδης) με μυαλό Αϊνστάιν.

Σύμφωνα λοιπόν, με έρευνες από τη Βρετανία και την Αμερική,  οι όμορφοι άνθρωποι είναι ευλογημένοι καθώς εμφανίζονται να είναι πιο έξυπνοι από τους περισσότερους ανθρώπους, με 14 βαθμούς υψηλότερο IQ.
"Φαίνεται λοιπόν ότι οι όμορφοι άνθρωποι ελκύουν ανθρώπους που όχι μόνο είναι εξίσου όμορφοι αλλά και έξυπνοι", σημειώνει έρευνα του London School of Economics.
Έτσι, τα παιδιά τους κληρονομούν τόσο τα όμορφα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους αλλά και την εξυπνάδα τους χτίζοντας έναν γενετικό σύνδεσμο ανά τις γενιές.
"Η όμορφη εξωτερική εμφάνιση σχετίζεται θετικά με την ευφυΐα, ιδιότητες που καθορίζουν την κοινωνική μας τάξη, αλλά και την υγείας μας", τονίζει ο εξελικτικός ψυχολόγος Σατόσι Καναζάβα, προσθέτοντας ότι το δίπτυχο ομορφιά- εξυπνάδα είναι πιο δυνατό στους άνδρες.
Σε άλλη έρευνα σχετικά με την κοινωνική θέση, ο ερευνητής συμπέρανε ότι τα κορίτσια που ανήκουν στη μεσαία κοινωνική τάξη έτειναν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από ό, τι της εργατικής τάξης.
Ειδικότερα, η έρευνα στη Βρετανία μελέτησε 17,419 ανθρώπους και έδειξε ότι οι όμορφοι άνδρες είχαν μέσο όρο δείκτη IQ 13.6 βαθμούς υψηλότερο από το κανονικό ενώ αντίστοιχα οι γυναίκες 11.4. Αντίστοιχα η Αμερικάνικη έρευνα μελέτησε 35.000 νέους.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Intelligence.
"Ο ισχυρισμός μας ότι οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο ευφυείς είναι καθαρά επιστημονικός και δεν προδιαγράφει για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ή να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας", τόνισε ο Καναζάβα.
Η εκδίκηση της όμορφης ξανθιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες