ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/2/11

Βόμβα για ΕΠΟΠ από Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: "Είστε ήδη μόνιμοι"!

«Οι ΕΠΟΠ,είναι μόνιμοι», γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,μετά από σχετικό ερώτημα που του είχε τεθεί από ενδιαφερόμενους! Συνεπώς, προς τι η «δοκιμασία» από την οποία καλούνται να περάσουν οι ΕΠΟΠ με τη συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας;

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ ,το ΝΣΚ επισημαίνει στην γνωμοδότησή του ότι «από τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων των άρθρων 1 και 5 του νόμου περί ΕΠ.ΟΠ διαπιστώνεται λεκτική τουλάχιστον αντίφαση ως προς την υπηρεσιακή κατάστασή τους, καθόσον στο μεν άρθρο 1 ορίζεται ότι «... κατατάσσονται και υπηρετούν ως Μόνιμοι ...», στο δε άρθρο 5 (σε συνδυασμό και με τα οριζόμενα στο άρθρο 11) ότι «... μετά την συμπλήρωση της «επταετούς» υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν ...».

Όμως το μπλέξιμο με το status των ΕΠΟΠ ,δεν τελειώνει εδώ. Ο νόμος περί ιεραρχίας και προαγωγών 3883 του κ.Βενιζέλου κάνει λόγο γενικώς για στελέχη των ΕΔ,χωρίς να διαχωρίζει αξιωματικούς,υπαξιωματικού κ.λ.π.

ΕΠΟΠ,τρίτεκνος έκανε αναφορά προς το ΓΕΣ με την οποία έθετε ζήτημα μη μετακίνησής του,αφού ο νόμος Βενιζέλου,προβλέπει ότι οι τρίτεκνοι δεν μετατίθενται! Πανικός!

Το ΓΕΣ πριν καν συντάξει την απάντησή του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΕΠΟΠ,στον οποίο απάντησε ότι η πρόβλεψη για τους τρίτεκνους δεν αφορά στους ΕΠΟΠ. Με βάση της διατύπωση του νόμου ,αυτό μπορεί νομικά να είναι και ανοιχτό. Συνεπώς,αναμένονται εξελίξεις που μπορεί να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τόσο την ηγεσία του ΓΕΣ,όσο και του υπουργείου Άμυνας!

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες