13/2/11

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ" ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

1617759Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που συνήλθε στην Αθήνα.

Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις όλοι γνωρίζουν ότι οι αλλαγές
είναι απαραίτητες και πρόσθεσε: "Δεν θα ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται γι' αυτήν. Υπάρχει συνείδηση στον Ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι είναι πραγματικά οδυνηρές αυτές οι αλλαγές - και το βλέπουμε αυτό, με τις αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες είναι ένας δημοκρατικός τρόπος, για να εκφράζει ο λαός τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει - ότι αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση".

Ο πρωθυπουργός εστίασε στα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία κάνοντας αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών κατά 38% το 2010 και στην ενίσχυση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, όπου το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 200% ενώ προανήγγειλε ότι τον Απρίλιο πρόκειται να γίνει κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους κορυφαίους παράγοντες του αμερικανοϊσραηλινού λόμπι για τις προτάσεις που συζητούνται στην Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τόσο οι Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα τα καταφέρει. "Στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πιο νεωτεριστική με επενδύσεις στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη στις υποδομές μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου".
liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες