ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/2/11

Κυριαρχεί η ανασφάλεια


Καθόλου σίγουροι για το μέλλον τους δεν είναι οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Αναμένουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Μεγάλο προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ. Κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό

Τον φόβο των πολιτών απέναντι στο μέλλον καταγράφει ακόμα μια δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής" και τον ΣΚΑΪ, στο ερώτημα αν αισθάνονται σίγουροι για το μέλλον τους,  οι πολίτες απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 83%.

Μάλιστα το 57% των πολιτών, περιμένουν ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί και μόλις το 8% ότι θα καλυτερέψει.
Ως σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, ιεραρχούνται η οικονομία, η ανεργία, η υγεία και το κράτος.
Σταθερό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ
Όσον αφορά την απήχηση των κομμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει να χάνει έδαφος, αλλά διατηρεί τη διαφορά της από τη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με την έρευνα για 7ο συνεχόμενο μήνα το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μειώνεται ωστόσο παραμένει μπροστά με διαφορά 7,5% ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων.
Έτσι,  το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%.
Εκτιμάται ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη Νομική και την συζήτηση για το μεταναστευτικό και το άσυλο έδωσε πόντους στον Γιώργο Καρατζαφέρη και οδήγησε σε αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο "κανένας" είναι μπροστά με 44%, ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με 36% και ο Αντώνης Σαμαράς με 36%.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες