ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/2/11

Λ.Κατσέλη: Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι για «το καλό σας»

Η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση δίνει τη δυνατότητα σε εργαζομένους και εργοδότες να συζητήσουν για το πώς μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική μια επιχείρηση, υποστήριξε με δηλώσεις της στον σταθμό «Αθήνα 9,84», η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη σήμερα, μία ημέρα μετά την προτροπή του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. 
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις σύμφωνα με την υπουργό, είναι "ένα από τα εργαλεία που
υπάρχουν για την στήριξη των θέσεων εργασίας στις βιώσιμες επιχειρήσεις και την ανάπτυξη".
Σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη, μετά από τον διάλογο με τον εργοδότη και την ενημέρωση τους για όλα τα θέματα της επιχείρησης "οι εργαζόμενοι μπορούν να συμβάλουν αλλάζοντας ακόμη και κάποιους από τους όρους των εργασιακών σχέσεων, εάν και εφόσον το θεωρούν σκόπιμο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας".

Όπως επίσης υποστήριξε η υπουργός, ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό.

Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία τον Νοέμβριο άγγιξε επίπεδο - ρεκόρ επταετίας (13,9%) ενώ σύμφωνα με την έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Ιανουάριο, ο «νούμερο ένα» φόβος των Ελλήνων είναι η ανεργία, κάτι που αποτυπώνει τη διάχυτη ανασφάλεια που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες