ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/2/11

ΔΝΤ: Σχέδιο της Ελλάδας η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις από το μεγάλο χαρτοφυλάκιο των δημοσίων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας της χώρας» δήλωσε ο David Hawley, ανώτερος σύμβουλος για εξωτερικές σχέσεις του ΔΝΤ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ το υποστηρίζουν προσφέροντας την τεχνογνωσία στην κυβέρνηση για τη χάραξη του σχεδίου».
ΔΝΤ: Σχέδιο της Ελλάδας η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση αν θα καταργηθούν οι συνεντεύξεις Τύπου της τρόικα, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, και αν θα αντικατασταθούν από γραπτές ανακοινώσεις επεσήμανε ότι η επικοινωνία είναι σημαντική και θα πρέπει να είναι αποτελεσματική, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο που θα πραγματοποιείται.


Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της τρόικα την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ έχουν απόλυτο σεβασμό στις πρωτοβουλίες και τις δικαιοδοσίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές των αποφάσεων» εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του στην περίπτωση που δόθηκε διαφορετική εντύπωση.
Απαντώντας σε ερώτηση αν οι εντάσεις του προηγούμενου σαββατοκύριακου θα μπορούσαν να απειλήσουν το πρόγραμμα του μνημονίου ανέφερε πως «το πρόγραμμα στην παρούσα φάση σε γενικές γραμμές βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες