ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/2/11

Έρευνες με ελληνικό ενδιαφέρον


Δύο ελληνικές περιλαμβάνονται μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν παραχωρήσεις έρευνας για κοιτάσματα πετρελαίου στο Μαυροβούνιο. Σε συγκεκριμένες περιοχές θεωρείται ότι υπάρχουν εμπορικά κοιτάσματα. Μεγάλος ο ανταγωνισμός

Επιστολή ενδιαφέροντος για έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μαυροβούνιο απέστειλαν δύο ελληνικές εταιρείες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Πρόκειται για τον όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων και την Ενεργειακή Αιγαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου οι παραχωρήσεις θα δοθούν για περίοδο 30 ετών και περιλαμβάνουν περιοχές στα νότια των ακτών του Μαυρουβουνίου, στην Αδριατική θάλασσα.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, την οποία επικαλείται το Reuters, τονίζεται ότι το Μαυροβούνιο δεν έχει παραγωγή πετρελαίου και προστίθεται ότι στις περιοχές που αποτελούν και το "πεδίο" των παραχωρήσεων, θεωρείται ότι υπάρχουν εμπορικά κοιτάσματα. Στην πρώτη ερευνητική φάση, η περιοχή που θα περιληφθεί καλύπτει τέσσερις χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων έχει παρουσία στο Μαυροβούνιο μέσω της θυγατρική της, Jugopetrol Kotor.
Ωστόσο, οι δύο ελληνικές εταιρείες θα συναντήσουν μεγάλο ανταγωνισμό για να αναλάβουν τις παραχωρήσεις. Επιστολή, ενδιαφέροντος έχουν στείλει ακόμα η η ρωσική Gazprom Neft και η σερβική θυγατρική της NIS, η ρωσική εταιρεία αερίου Novatek, η αμερικανική Hess Corporation και η ιταλική ENI.
Επίσης, ενδιαφέρον εκδήλωσαν η νορβηγική Statoil, η γαλλική Total, η ιταλική Edison, η κροατική INA, η ουγγρική MOL, η βρετανική Trajan Oil&Gas Services Ltd, η Geopartners Limited, η Sterling Energy Plc, η Premieroil, η Northern Petroleum Plc, και η ουγγρική TDE Services.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες