ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/2/11

Ανοιχτά τα κλειστά επαγγέλματα


Και επί των άρθρων ψηφίστηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο ψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε το νομοσχέδιο, αρνούμενος να απαντήσει σε νομοτεχνικού τύπου παρατηρήσεις, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό ο πυρήνας του προβληματισμού αφορά στο δίλημμα "να μείνουν τα πράγματα ως έχουν ή να αλλάξουν" και υπ΄ αυτήν την έννοια, "όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, λένε να μην προχωρήσουμε".
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, "όσοι υπερασπίζονται να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων και φοβούμαι ότι θέλουν τελικά η χώρα να παραμείνει παγιδευμένη στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει μετά τον πόλεμο".
Tο νομοσχέδιο πάντως δέχθηκε κριτική και από κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, δήλωσε:
"Ο κ. Γείτονας, ο κ. Καρτάλης, ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Κατρίνης στην Επιτροπή ανέβηκαν στα κεραμίδια. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι δεν ψηφίζει το άρθρο 7. Η κυρία Σκραφνάκη, ήταν εντελώς αντίθετη στο νομοσχέδιο, όπως και ο κ. Τσώνης, που ήταν εναντίον λόγω της ιατρικής απελευθέρωσης".
Τελικά κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής, απλώς ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, διαμαρτυρήθηκε για το άρθρο 7 και δήλωσε πως το καταψηφίζει, θεωρώντας αντισυνταγματικό και παράλογο να καλούνται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ που δεν γίνονται δεκτοί ως μέλη στο Τεχνικό Επιμελητήριο, να καταβάλουν εισφορές στο ΤΕΕ είτε να απολογούνται για "αδικαιολόγητα χαμηλές" αμοιβές τους.
Μετά την απαίτηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να αποκλειστεί η δυνατότητα δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών πανελλαδικής δραστηριότητας, ο υφυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα.
 NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες