ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/2/11

Ο "άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ"


Για αδράνεια σε κρίσιμα θέματα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Του χρεώνει υποχωρητικότητα απέναντι στην κυβέρνησης και τον χαρακτηρίζει "άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ". Κριτική για την κάρτα του πολίτη και τα Θρησκευτικά

Μαίνεται ο πόλεμος στο εσωτερικό της εκκλησίας της Ελλάδος, με τα πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να πολλαπλασιάζονται.
Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας  Αμβρόσιος, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο για αδράνεια στα θέματα της κάρτας του πολίτη του μαθήματος των θρησκευτικών και των προσλήψεων κληρικών.

Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας υποστηρίζει ότι στη συνείδηση της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται ως α-πολιτικός, εφαρμόζοντας με ακρίβεια τους διακριτούς ρόλους, έχει καταγραφεί ως "ο άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ".
"Δεν με ενδιαφέρει αν ο κάθε Αρχιεπίσκοπος είναι Πράσινος ή Γαλάζιος ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί τελικά αυτό να αποβαίνει επ’  ωφελεία της Εκκλησίας. Αν και κατά βάθος θα ήθελα τον Αρχιεπίσκοπο και τον κάθε Μητροπολίτη να είναι α-πολιτικός, δηλ. χωρίς χρώμα και ένταξη σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό, διότι εξ ορισμού είναι πνευματικός πατέρας και ηγέτης όλων των χριστιανών, όλων των αποχρώσεων" αναφέρει ο μητροπολίτης
Ένα άλλο ζήτημα εκκλησιαστικής επικαιρότητας που σχολιάζει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας είναι το θέμα των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας.
"Ο κ. Πρωθυπουργός" σημειώνει "έχει δηλώσει, ότι διεξάγεται ήδη διάλογος μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το ζήτημα αυτό. Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος δηλώνει, ότι ουδέποτε συνεζήτησε το θέμα αυτό με τον κ. Πρωθυπουργό. Τι άραγε συμβαίνει;" διερωτάται
Η κάρτα του πολίτη
Σχολιάζοντας την τακτική της εκκλησίας στο θέμα της κάρτας του πολίτη ο κ. Αμβρόσιος, αναφέρεται και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα αλλά και στις φωνές διαμαρτυρίας πιστών και κληρικών.
"Ιεράρχες επίσης μεμονωμένως εκφράζονται και αντιδρούν. Η Εκκλησία όμως ως θεσμός ....διασκέπτεται! Οι πιστοί διαπορούν. Τι άραγε συμβαίνει; Μήπως η παραπομπή του θέματος στις Επιτροπές των εμπειρογνωμόνων γίνεται για να "ροκανίζεται" ο χρόνος υπέρ της Κυβερνήσεως;  Μήπως η σύσταση Επιτροπών θα αποτελέσει "άλλοθι" για την Ιερά Σύνοδο;" διερωτάται.
Ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει υποτονική ην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την κάρτα του πολίτη διερωτώμενος: «Τί σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως είναι "στάχτη στα μάτια";». Καλεί δεν τον Αρχιεπίσκοπο να χρησιμοποιήσει τις αγαστές του σχέσεις με την κυβέρνηση για το καλό της Εκκλησίας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κριτική για τα Θρησκευτικά
Ο κ. Αμβρόσιος ασκεί κριτική στην Ιερά Σύνοδο για την απόφασή της να παραπέμψει το θέμα προς εξέταση από μια πολυμελή επιτροπή.
«Η Εκκλησία λοιπόν παραπέμπει ένα ακόμη "καθαρό" στην ουσία του θέμα σε Επιτροπή για να το "μελετήσει"» Εκτίθεται, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Έχει παγιδευθεί στην εφαρμογή της τακτικής των ηπίων τόνων, προφανώς για να προβάλλεται στον αντίποδα του profil που είχε ο μακαριστός Χριστόδουλος. Αυτά τα καταθέτω μόνο σαν υποψία, όχι σαν διαπίστωση!» γράφει στη συνέχεια.
Και ο κ. Αμβροσιος καταλήγει
"Πολύ σύντομα λοιπόν θα δούμε  ποιός σέβεται την Εκκλησία. Ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της Εκκλησίας ή ποιός υπονομεύει τα της Εκκλησίας. Θα μάθουμε ποιά τακτική χρειάζεται τούτη την ώρα για να αντιμετωπισθεί η λαίλαπα. Δηλ τι θα χρειασθει, το πετραχείλι ή το καρυοφύλλι;" καταλήγει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες