ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/2/11

Η γέφυρα της ενέργειας


Ιταλοί αρχιτέκτονες σχεδίασαν γέφυρα που είναι εξοπλισμένη με φωτοβολταϊκά για την ηλιακή ενέργεια και με 26 ανεμόμυλους για την αιολική ενέργεια. Σύμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια μια πόλη 15.000 σπιτιών για ένα χρόνο (Pics)

Εάν έχεις φαντασία και οικολογική συνείδηση μπορείς να σχεδιάσεις τα πάντα. Κάτι τέτοιο σκεφτήκαν τρεις Ιταλοί  σχεδιαστές, ο Φραντζέσκο Κολαρόσι, η Τζοβάνα και η Λουίσα Σαρακίνο και έτσι δημιούργησαν την γέφυρα "Solar Wind".

Όπως είναι προφανές από το όνομά της η γέφυρα  διαθέτει ανεμογεννήτριες μεταξύ των κολόνων, ενώ στην επιφάνεια του δρόμου έχουνε τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες!
Σύμφωνα με μετρήσεις οι  συλλέκτες αυτοί μπορούν να παράγουν 11.2 εκατομμύρια kWh ετησίως ενώ οι ανεμογεννήτριες 36 εκατομμύρια kWh ετησίως. Η παραγόμενη ενέργεια είναι αρκετή ώστε να τροφοδοτήσει μια πόλη 15.000 κατοικιών για ένα χρόνο!

 Η φαντασία των σχεδιαστών όμως δε σταμάτησε εκεί. Δίπλα από τον δρόμο έχουνε κατασκευάσει ένα μεγάλο θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνται διάφορα οπωρολαχανικά τα οποία θα πωλούνται στους διερχόμενους οδηγούς.

 Η γέφυρα των τριών σχεδιαστών  κατέκτησε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό "Solar Park Works – Solar Highway" ο οποίος ζητούσε από τους διαγωνιζομένους να δημιουργήσουν έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα συνδέει τις πόλεις Μπαγκνέρα  και Σίλα της Ιταλίας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες