ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 08/02/2011

«Να ξαναχτίσω του χρόνου τον Παναθηναϊκό» 

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να τον «ξαναχτίσει» από την αρχή, με δικές του επιλογές, εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν παρέλειψε να τονίσει την πίστη του για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να αναφερθεί στα διοικητικά της ομάδας. Παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «A Bola»:

Για το πώς νιώθει στην ομάδα και αν θέλει να παραμείνει:
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος, παρά τα όσα συνέβησαν σε διοικητικό επίπεδο. Πρόθεση μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου. Νιώθω πολύ καλά με την ομάδα. Προοδεύουμε, ενώ το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό».

Τι πιστεύει για τον φετινό τίτλο:
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά και να πάρουμε τον τίτλο. Ασχέτως με το τι θα γίνει σε αυτά τα παιχνίδια, που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, στις προθέσεις μου είναι να μείνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό».

Για τον Παναθηναϊκό που ονειρεύεται:
«Για εμένα είναι ζητούμενο τι θα γίνει του χρόνου. Ξεκινώντας από την αρχή το χτίσιμο, με δικές μου επιλογές, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

Για τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο:
«Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο. Τόσο για την παραμονή μου όσο και για το τι θα συμβεί του χρόνου. Μέσα σε αυτά είναι και οι διοικητικές εξελίξεις. Εγώ όμως θεωρώ ότι κάνω καλά τι δουλειά μου και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι τιμή μου να δουλεύω σε αυτόν και με αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Κορυφαίος και πάλι Μιραλάς

Κορυφαίος και πάλι Μιραλάς (Photo: Action Images)
Την επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού σκέφτεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Βέλγος φορ έχει χάσει τη συχνή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και για τον λόγο αυτό ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αλλάζει τα σχέδιά του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη.

Το ξεκίνημά του τη φετινή σεζόν, εντυπωσιακό. Τα γκολ του έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, δείχνοντας πως θα υπάρξει μάχη μέχρις εσχάτων με τον Τζιμπρίλ Σισέ για το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Όλα αυτά όμως άλλαξαν, όταν ο Βαλβέρδε τον απέσυρε από την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού και άρχισε να τον χρησιμοποιεί στα άκρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη συχνή επαφή του με το σκοράρισμα. Το γεγονός αυτό δεν έχει λάθει της προσοχής του Ισπανού τεχνικού και για τον λόγο αυτό σκέφτεται να τον επαναφέρει ως επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων» στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Για να υλοποιηθεί, όμως, αυτή η σκέψη του προπονητή των Πειραιωτών πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η απουσία του Ριέρα ήταν ένας από τους λόγους που έπαιζε ο Μιραλάς στα αριστερά, ενώ οι καθόλου πειστικές παρουσίες των Ρόμενταλ, Ζαϊρί (ως βασικός) και Φετφατζίδη στα δεξιά ήταν η αιτία για τη μετατόπισή του δεξιά. Η διεμβολιστικότητα του Βέλγου επιθετικού είναι ένα πολύ χρήσιμο προσόν για τα δύσκολα ματς, αφού μπορεί να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες και με μία του ενέργεια να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, αλλά αν δεν ικανοποιούν οι λύσεις στα πλάγια, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ο Μιραλάς στα άκρα και να παίζει ένας εκ των Πάντελιτς ή Τζεμπούρ στην κορυφή, αν και υπάρχει η σκέψη να πάει ο Αλγερινός στα δεξιά.

Ανέτοιμος ο Ντουντού, πονάει ο Μοϊσές

Χρόνο για να επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης ζήτησε ο Ντουντού, αφού παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στην ενεργό δράση, δεν είναι ακόμα σε φουλ ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Μοϊσές Ουρτάδο συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι δεν τίθεται στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ θα εξακολουθήσει να κάνει θεραπείες. Ο Ισπανός προπονητής δεν πιέζει τον ποδοσφαιριστή, αφού θέλει να τον έχει «ετοιμοπόλεμο» για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν και είναι πολύ δύσκολο, αφού και να ξεπεράσει το πρόβλημά του, θα έχει μείνει πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Νικοπολίδης: «Εκπληκτική εμπειρία»

Ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του στον αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς που έγινε χτες στο Αμπού Ντάμπι ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, μιλώντας στην Sportday, είπε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: «Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και μια φοβερή διοργάνωση. Η εκδήλωση ήταν τεράστια και συνάντησα μεγάλους αθλητές με τρομερή εμπειρία. Ήταν κάτι το μοναδικό».

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 12:30 το μεσημέρι και ήταν... διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Και αυτό γιατί έγινε σε διαστάσεις 8Χ8 μέσα σε ξενοδοχείο και χωρίς εξέδρες. Στο συγκεκριμένο αγώνα έπαιξαν και οι Μπόμπι Τσάρλτον, Μπόρις Μπέκερ, Κάρλος Κεϊρόζ, Κριστιάν Καρεμπέ, Ντουάιτ Γιορκ, Εντγκαρ Ντάβιντς, Φάμπιο Καναβάρο, Φερνάντο Κόουτο, Τζιαφράνκο Τζόλα, Χιντετόσι Νακάτα, Ιβάν Ελγκέρα, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πατρίκ Βιεϊρά και Στιβ ΜακΜάναμαν. Κάθε γκολ αντιστοιχούσε σε 10.000 δολάρια και κάθε απόκρουση σε 5.000 δολάρια. To παιχνίδι έληξε 12-11 και το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε ήταν 400.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έγινε χωρίς φιλάθλους!

Οι όροι του Χιμένεθ


Οι όροι του Χιμένεθ
Θέμα αποχώρησης του Μανόλο Χιμένεθ από την ΑΕΚ δεν τίθεται στην παρούσα φάση, αλλά θα τεθεί εφόσον ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δεν λάβει κάποιες διαβεβαιώσεις από μετόχους και διοίκηση για την επόμενη σεζόν.

Ο προπονητής της «Ένωσης» διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη, ότι δεν… ψάχνεται να επιστρέψει στην Ισπανία, ωστόσο το αν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2012 θα κριθεί το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος από τη Σεβίλλη ήταν προετοιμασμένος για δύσκολες συνθήκες εργασίας, αλλά παρουσιάστηκαν ακόμη δυσκολότερες. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα ζητήσει το καλοκαίρι ραντεβού ίσως και με τους μετόχους της ΠΑΕ (δηλαδή τους κ.κ. Παππά και Νοτιά) για να διαπιστώσει τις βλέψεις τους για την ομάδα και τη διάθεσή τους να επενδύσουν.

Ο 47χρονος τεχνικός θεωρεί πως για να παρουσιάσει μία ΑΕΚ ανταγωνιστική θα χρειαστούν προσθήκες με παίκτες ενδεκάδας, αλλά και εκκαθαρίσεις στο ρόστερ, πράγματα δηλαδή που απαιτούν αρκετά χρήματα. Και είναι αμφίβολο αν αυτά υπάρχουν προς διάθεση, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει απόφαση για δραστική μείωση του κόστους της ομάδας από τα 15 στα 10 εκατ. ευρώ. Αν όσα ακούσει από τα αφεντικά δεν τον ικανοποιήσουν, το πιθανότερο είναι να ζητήσει ο ίδιος να αποχωρήσει. Άλλωστε δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη φήμη και το όνομά του αποτυγχάνοντας σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό. Βέβαια ο επαναπατρισμός δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Μανόλο Χιμένεθ, αφού οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες, ο ανταγωνισμός με άλλους συναδέλφους τεράστιος και είναι μάλλον απίθανο να βρει στην πατρίδα του τα χρήματα που λαμβάνει στην ΑΕΚ (περίπου 800.000 ευρώ ο ίδιος κι άλλες 200.000 ευρώ οι συνεργάτες του ετησίως).

Ευκαιρία για «απαντήσεις»

Το απογοητευτικό πρόσωπο της ΑΕΚ στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει δυσαρεστήσει τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος περιμένει «απάντηση» από τους παίκτες του στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. «Την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», επισήμανε στους ποδοσφαιριστές του ο τεχνικός της «Ένωσης».

Εκτός μάχης για το ερχόμενο παιχνίδι είναι ο Σάββας Γκέντσογλου (ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο, 4-6 εβδομάδες εκτός) και ο τιμωρημένος Νταβίντ Ματέος. Ο Τραϊανός Δέλλας θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ίσως και σήμερα, θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για συμμετοχή στην ενδεκάδα, ενώ ο Νίκος Γεωργέας προπονείται από χθες κανονικά.

Στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ θα λάβει μέρος και ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο 17χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός που θα δοκιμαστεί από τους «κιτρινόμαυρους». Αντίθετα μέχρι και την Τετάρτη θα απουσιάζουν οι διεθνείς Λυμπερόπουλος, Καφές, Μάκος (Εθνική Ανδρών), Μανωλάς (Εθνική Ελπίδων) και Γκερέιρο (Εθνική Πολωνίας).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες