ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/2/11

Το άνοιγμα και των ιδιωτικών σχολείων, μετά τα δημόσια, πρότεινε η υφυπουργός Παιδείας σε ημερίδα του ΙΟΒΕ - Εκπαιδευτικοί, άνοιξαν πανό, που έγραφε: "Πρώτα ο μαθητής, ή το κέρδος;"

Ελλάδα: Το άνοιγμα και των ιδιωτικών σχολείων, μετά τα δημόσια, πρότεινε η υφυπουργός Παιδείας σε ημερίδα του ΙΟΒΕ - Εκπαιδευτικοί, άνοιξαν πανό, που έγραφε: "Πρώτα ο μαθητής, ή το κέρδος;"Το άνοιγμα των ιδιωτικών σχολείων στη Δια Βίου Μάθηση , όπως θα γίνει με τα δημόσια σχολεία, πρότεινε η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με θέμα « Ιδιωτική Πρωτοβουλία και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα : Προκλήσεις και Προοπτικές» .

 Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι δυνατόν οι σχολικές μονάδες να ανοίξουν και να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα οι αθλητικές  εγκαταστάσεις τους ή
να μπορούν να δίδουν επιμόρφωση σε ενήλικες στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. Αλλωστε σχετική εγκύκλιο έχει ήδη υπογράψει η υφυπουργός Είναι φανερό ότι οι ιδιοκτήτες που θα μπουν σ΄αυτό το πρόγραμμα θα λάβουν μερίδιο από τα 2,2 δις. ευρώ που διατίθενται από κοινοτικούς πόρους για την Δια Βίου Μάθηση. Η υφυπουργός, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες να μη κάνουν αυξήσεις, λέγοντας ότι δεν είναι εποχές τώρα, που τα νοικοκυριά στενάζουν, λόγω της οικονομικής κρίση αυτοί να κάνουν αυξήσεις διδάκτρων. Απέκλεισε όμως την έκδοση
«κουπονιών» εκπαίδευσης, που ζητούν οι ιδιοκτήτες. « Δεν είναι εποχές που μπορεί το κράτος να βοηθήσει μέσω κουπονιών την ιδιωτική εκπαίδευση» τόνισε η υφυπουργός η οποία ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για
την ανώτατη εκπαίδευση το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η πρόταση για «κουπόνια » στην εκπαίδευση παρουσιάστηκε στην εκδήλωση  οδηγώντας σε αντιπαράθεση τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με το Κέντρο Εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ). Σύμφωνα με την πρόταση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων που απευθύνεται προς την κυβέρνηση, θα πρέπει να δοθούν εκπαιδευτικά κουπόνια στους μαθητές, προκειμένου να επιλέγουν το σχολείο τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) .Μιχ.Κουρουτός είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους μιας κατηγορίας επιχειρηματιών με δημόσιους πόρους.

Να σημειωθεί ότι όταν ανέβηκε στο βήμα η υφυπουργός Παιδείας, δύο εκπαιδευτικοί  ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε: « Πρώτα ο μαθητής ή πρώτα το κέρδος ;».

Ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ι. Στουρνάρας που άνοιξε την εκδήλωση αναφέρθηκε στη μελέτη  που εκπονήθηκε για τα ιδιωτικά σχολεία και τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, ενώ τάχθηκε υπέρ του θεσμού του διεθνούς απολυτηρίου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο άρθρο 16. Τάχθηκε υπέρ της  κατάργησης του λέγοντας ότι έχουμε ανάγκη αυτή την αλλαγή για καλύτερη παιδεία.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης, εκ μέρους της Ν.Δ. είπε ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούσαν να προσφέρουν υποτροφίες σε παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι παράλογο να επενδύει η πολιτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση  η οποία μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα ΕΣΠΑ».
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες