ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/2/11

Φονικός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

Τουλάχιστον 65 νεκροί και περίπου 200 εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Κράιστσερτς.
"Ενδέχεται να είμαστε αντιμέτωποι με την πιο ζοφερή κατάσταση στη Νέα Ζηλανδία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζον Κι μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Από τον δεύτερο σεισμό που πλήττει την πόλη μέσα σε πέντε μήνες ξέσπασαν πυρκαγιές.
Ο σεισμός που είχε ένταση 6,3 βαθμούς σημειώθηκε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος όταν οι δρόμοι και τα καταστήματα ήταν γεμάτοι, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στα γραφεία τους.
Ο δήμαρχος του Κράιστσερτς περιέγραψε την πόλη των σχεδόν 400.000 ως εμπόλεμη ζώνη. "Θα υπάρχουν νεκροί, θα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, θα υπάρξει πολύς πόνος σε αυτή την πόλη", είπε τηλεφωνικώς στην αυστραλιανή τηλεόραση ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Άννινου (στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ζουν Ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε ένα ψηλό κτίριο, όπου στεγάζονται γραφεία.
Οι αρχές διέτεξαν τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας να είναι σε επιφυλακή για τη μεταφορά εκεί των τραυματιών.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι παρατηρείται έλλειψη σε ασθενοφόρα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συντρίμμια των κτιρίων έχουν καταπλακώσει δύο λεωφορεία, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των επιβατών.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες