11/3/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Γαλέος σαγανάκι


Υλικά:

½ κιλό γαλέος κομμένος σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ώριμες χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100γρ. φέτα τριμμένη
Λίγη ρίγανη
Λίγος μαϊντανός
Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον γαλέο σε λωρίδες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και κατόπιν την καυτερή πιπεριά.
Κατόπιν προσθέτουμε το ψάρι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μουστάρδα, τη φέτα και τα μυρωδικά.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να λειώσει η φέτα και να δέσει το ζουμάκι και η ντομάτα.
Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με ουζάκι.
Καλή σας όρεξη

Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Υλικά για 4 άτομα:
½ κιλό γίγαντες
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ σπανάκι
200γρ φέτα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες, αλλάζοντάς τους ένα δυο νερά, μέχρι να μαλακόσουν, ενώ παράλληλα σε ένα άλλο σκεύος ζεματάμε το σπανάκι μας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε το σπανάκι, το πελτέ, τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Κατόπιν σε ένα pyrex μεσαίου μεγέθους στρώνουμε ομοιόμορφα τους βρασμένους γίγαντες. Από πάνω βάζουμε το μείγμα από το τηγάνι μας και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε από πάνω και την φέτα σε κομματάκια.

Καλή σας όρεξη
syntagitisimeras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες