ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/3/11

Πάγκαλος μαινόμενος κατά Moody’s



Πυρά για τον οίκο αξιολόγησης της Moody’s και για την υποβάθμιση της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες εκτόξευσε από την Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.


Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για "κακό παρελθόν" των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για "καταχρηστική θέση", ενώ κατηγόρησε την Moody's ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.
Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην Moody’s και στο τρόπο απαξίωσης της ανέφερε "Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιγνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody's ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τη πρόθεση της κυβέρνησης να καταφύγει κατά του διεθνούς οίκου στηρίζει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει αγωγή κατά της Moody's, για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι "έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά".
"Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να βγει από το τέλμα η χώρα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και όλοι αυτοί που ποντάρουν στο χάος και στην αναρχία. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα. Αυτό το 15θήμερο, είναι εξαιρετικά κρίσιμο Αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody's θα μας παίζει ως γιο-γιο", επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες