ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/4/11

Τουρκία: Επίσημη πρόταση για την παραγωγή του μοντέλου Amarok στην Wolkswagen

VW Amarok by OettingerΕπίσκεψη στην Κάτω Σαξονία πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Βιομηχανικής Έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται στο Ανόβερο.

Στο οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο της επίσκεψης του, βρίσκεται πρόταση προς τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Wolkwagen, για την παραγωγή του μοντέλου Amarok, στην Τουρκία. Η Κάτω Σαξονία ελέγχει το 20% του μετοχικού πακέτου της Wolkswagen, ενώ είναι η 4η μεγαλύτερη οικονομία, στην ομόσπονδη διοικητική συγκρότηση της Γερμανίας. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Wolkswagen.

Η οικονομική αποτίμηση των εμπορικών σχέσεων της Τουρκίας με την Κάτω Σαξονία φτάνει στα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ το συνολικό οικονομικό ύψος του εξαγωγικού εμπορίου στο αναφερόμενο κρατίδιο καταγράφεται στα 200 δισ. δολάρια. Από την οικονομική αυτή αποτίμηση, τα 100 δισ. δολάρια αντιστοιχούν στις εισαγωγές προϊόντων στην τοπική αγορά.

Στην περίπτωση που η τουρκική πρόταση έχει θετική εξέλιξη, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση επένδυσης οικονομικού ύψους 400-500 εκατ. δολάρια, για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής της Wolkwagen στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη βιομηχανική έκθεση, η Τουρκία έχει παρουσία 228 αντιπροσωπειών, καλύπτοντας το δεύτερο μεγαλύτερο εμβαδόν εκθεσιακού χώρου 6.700 τ.μ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες