ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/12/10

Εβδομάδα ταλαιπωρίας



Διαδοχικές απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, όλη την εβδομάδα. Μόνο τα λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα. Χάος στους δρόμους. Κραυγή αγωνίας από τον επιχειρηματικό κόσμο. Το απεργιακό πρόγραμμα
Τα Ι.Χ. θα επιστρατεύουν για άλλη μια βδομάδα οι κάτοικοι της Αττικής αρχής γενομένης από σήμερα μετά την απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς για 24ωρη απεργία. Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας (Δείτε εδώ). Μόνο τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν και αυτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αύριο Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου μετρό, ηλεκτρικός και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και τα τραμ θα σταματήσουν μια ώρα μετά, δηλαδή στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου ηλεκτρικός, μετρό και τραμ προκειμένου να διευκολύνουν τον εμπορικό κόσμο, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργούν τα λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στον προαστιακό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Την Παρασκευή, τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρούν στο νομοσχέδιο Ρέππα που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπουν τη μετάταξη 1.500 εργαζομένων, τη συγχώνευση των εταιριών παροχής συγκοινωνιακού έργου σε δύο φορείς και τη μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα, με περιοχή αρμοδιότητας την Περιφέρεια Αττικής, εκτός από τα νησιά.
Τσιόκας: "Ανεξήγητη συμπεριφορά"
Ανεξήγητη και υπερβολική χαρακτήρισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Χάρης Τσιόκας τη στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις συνεχείς κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BHMA FM 99,5.
"Κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης, το κοινό, η οικονομία αυτές τις ημέρες, και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην συμβεί αυτό. Μου είναι και εμένα ανεξήγητη και υπερβολική αυτή η συμπεριφορά, καθ' ότι έχουμε διαβεβαιώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ότι θα υπάρξει εύλογος χρόνος για διάλογο για τα θέματα που αφορούν την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και τον μηδενισμό του ελλείμματός τους" τόνισε ο κ. Τσιόκας.
Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων
Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος, τουλάχιστο για τις 10 ημέρες των εορτών.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Για μία ακόμη φορά οι επιχειρήσεις και οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τα παράπλευρα θύματα της διαμάχης της κυβέρνησης με τις συντεχνίες. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και αφήνοντας κατά μέρος την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, για να καλύψει την δική της ανεπάρκεια" δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
"Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αλλά και γενικότερα στις ΔΕΚΟ, όμως, οφείλουν να κατανοήσουν και αυτοί ότι τα προβλήματα των Δημόσιων Επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται πρέπει να επιλυθούν καθώς έχουν γίνει πλέον αβάσταχτα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Τους καλούμε να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δίνουν τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη αγορά" πρόσθεσε.
Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνοντας έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων για το επόμενο τουλάχιστον 10ημερο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες