ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/12/10

Άνθρακας η λαμαρίνα



Αναστάτωση προκλήθηκε από πληροφορίες που ανέφεραν ότι αποκολλήθηκε η κεραία του σόναρ του υποβρυχίου κατά το ταξίδι του προς την Ελλάδα. Για αποκόλληση λαμαρίνας κάνει λόγο το ΓΕΝ.
Οι φήμες ότι το υποβρύχιο "Παπανικολής" υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Ελλάδα οργίαζαν από το μεσημέρι στο Πεντάγωνο. Συγκεκριμένα έκαναν λόγο για αποκόλληση της πλάκας, μήκους αρκετών μέτρων, στην οποία είναι ενσωματωμένη η κεραία του σόναρ.

Επικαλούμενο εσωτερικές πηγές του ΓΕΝ, η ιστοσελίδα defencenet δημοσίευσε σχετικό άρθρο με τίτλο "Ξεφλούδισε ο Παπανικολής και έχασε το σόναρ του!".
Το Πολεμικό Ναυτικό αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι "κάποιοι κύκλοι κάνουν την ύστατη προσπάθεια να υπονομεύσουν και να απαξιώσουν το πιο σύγχρονο και άρτιο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού".
Σύμφωνα με την εκδοχή του ΓΕΝ αποκολλήθηκε μια επικαλυπτική λαμαρίνα από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα (όπου έγινε η εκπαίδευση του πληρώματος).
Και η ανακοίνωση του ΓΕΝ σημειώνει:
"Το έλασσον αυτό συμβάν είναι απολύτως φυσιολογικό για τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρησιακή λειτουργία του πλοίου που δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε με τον πιο απαιτητικό τρόπο. 
Περιττεύει δε να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με «μεγάλες αβαρίες» που καθιστούν «μη επιχειρησιακό» το υποβρύχιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάσσεται ήδη άμεσα στην επιχειρησιακή λειτουργία του Στόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη εκδοθεί".
Το υποβρύχιο κατέπλευσε χθες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να αντικατασταθεί η προστατευτική λαμαρίνα και αύριο θα γίνει η τελετή ένταξής του στον ελληνικό στόλο παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες