ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/12/10

Σκάνδαλο διαρκείας. Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη!


Η μέση τιμή ξεπέρασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πάνω από 20 νομούς, η τιμή εκτινάσσεται έως και στο 1,70 ευρώ το λίτρο!
Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, παρατηρούν οι καταναλωτές το φαινόμενο της ανόδου, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο ή να αποδίδεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σκάνδαλο διαρκείας. Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη!
Τον πρώτο λόγο έχουν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι, όμως, εκμεταλλεύονται το τεράστιο κενό που υπάρχει στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, καθώς και τα αλλεπάλληλα λουκέτα που μπαίνουν στα πρατήρια, σε συνδυασμό με τους μειωμένους όγκους πωλήσεων βενζίνης.

Είναι λογικό ένας επιχειρηματίας να αδράξει οποιαδήποτε ευκαιρία που θα του επιφέρει κέρδος. Το πρόβλημα δεν είναι αυτός ο επιχειρηματίας ή ακόμη δύο-τρεις εταιρείες που ελέγχουν την αγορά.
Για την κυβέρνηση, όμως, που υποτίθεται ότι είναι... σοσιαλιστική, παρά τον εγκλωβισμό της στο Μνημόνιο, η έκρηξη των τιμών δείχνει την ανεπάρκειά της ή την ανικανότητά της να ελέγξει την αγορά, υπερασπιζόμενη τον καταναλωτή.
Η αύξηση αυτή είναι ντόμινο που συμπαρασύρει σχεδόν το σύνολο των προϊόντων. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα σούπερ μάρκετ με διαφορά μιας εβδομάδας, σίγουρα θα δει διαφορά στις τιμές.
Οι πρατηριούχοι αποδίδουν την αύξηση στους επιπλέον φόρους, όμως οι φόροι είναι για όλους. Άρα και για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι τα μόνιμα θύματα των κερδοσκόπων, αλλά και των κυβερνήσεων, που εν τέλει δεν μπορούν, ή δεν θέλουν να επέμβουν.
Και δεν μπορεί συνέχεια η όποια κυβέρνηση να επικαλείται την υπόλοιπη Ευρώπη, όταν θέλει να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, και στα απλά καθημερινά πράγματα ενός πολίτη να αρνείται να δει την πραγματικότητα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις έξω, αλλά και το κόστος ζωής, είναι διαφορετικά στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες