ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/12/10

Χωρίς περιθώρια συναίνεσης


Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόσκληση. Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς , πλην του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και της ψηφοφορίας για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Λόγω της κίνησης ο κ. Σαμαράς έφτασε πριν από τον πρωθυπουργό, οποίος καθυστέρησε για λίγα λεπτά!
Στις 11:15 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα και στις 12:30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, καθώς τόνισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια προσπάθεια να δοθεί εικόνα συναίνεσης, την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο.
Μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα στις 14:30 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Θα συζητηθούν πέντε νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων το "καυτό" νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
Χαμηλές προσδοκίες
Μπορεί οι αρχηγοί να δέχθηκαν την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο συναίνεσης ή στήριξης των επώδυνων αποφάσεων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι προσφέρει συναίνεση για ανάπτυξη, αλλά όχι στα σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία έχουν αποτύχει. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις μειώσεις αποδοχών στις ΔΕΚΟ, όχι όμως και τις διατάξεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τον ΦΠΑ.
Σκληρή στάση κρατά το ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα να δηλώνει ότι το ΚΚΕ δεν θα συναινέσει ποτέ στην κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε την κυβέρνηση "επικίνδυνη" και κάλεσε τον λαό να την πάρει με τις πέτρες (πολιτικά).
"Θεσμική υποχρέωση" χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
"Το πλαίσιο το οποίο προσδιόρισε ο Πρωθυπουργός δεν αφήνει περαιτέρω περιθώριο συμφωνίας", δήλωσε χθες εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες