ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/12/10

«Σημειωτόν» η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα σε μία «διάβολο-εβδομάδα» κινητοποιήσεων αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

See video
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε συνέχεια της χθεσινής στάσης εργασίας συνεχίζουν, ακόμη πιο δυναμικά, με 24ωρες απεργίες σήμερα Τρίτη και μεθαύριο την Πέμπτη.

Αύριο Τετάρτη κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των απεργών που επιθυμούν να κατεβούν στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό συλλαλητήριο.
Ένταση επικράτησε χθες όταν οδηγοί της ΕΘΕΛ απέκλεισαν τα αμαξοστάσια μετά το τέλος της στάσης εργασίας εμποδίζοντας τα λεωφορεία να βγουν στους δρόμους και αφήνοντας χιλιάδες επιβάτες να περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων.
ΟΣΕ-Προαστιακός
Δυσκολίες όμως θα αντιμετωπίσουν και όσοι μετακινούνται με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.
Σήμερα οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Υγεία
Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά αύριο Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ίδια είναι η κατάσταση και στα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου.
Αεροδρόμια
Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί αύριο λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση
Λιμάνια
24ωρη απεργία κήρυξε για την Τετάρτη η ΠΝΟ, καθώς επίσης και οι λιμενεργάτες.
Τράπεζες
Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πλήττει τις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα η ΟΤΟΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.
Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης θα έχουν και οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ, ενώ θα προχωρήσουν και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, αντιδρώντας στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δικαστήρια
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Ενώ αύριο Τετάρτη τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
ΟΜΕ-ΟΤΕ
Και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, θα συμμετέχουν στην 3ωρη παναττική απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΓΣΕΕ. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έκανε κάλεσμα σε όλους τους υπαλλήλους του Οργανισμού να προσέλθουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Ενώ θα συμμετάσχουν στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 
Συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00-15:00 θα έχουν και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Έκκληση από το ΕΚΑΒ
Με δεδομένες όλες τις εξαγγελθείσες  κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς και την απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της Τετάρτης, το ΕΚΑΒ αναμένει σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:
α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.
β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.
γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες