ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/12/10

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα

Με τον υπουργό Οικονομικών να δέχεται επιθέσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, άρχισε στη χθες στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα ζητά το ΚΚΕ
Άρχισε τη Δευτέρα  στη Βουλή η συζήτηση για τις ανατροπές-εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε πυρά εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Τα πυρά εστιάστηκαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη με την οποία διαγράφονται 24 δισ. ανείσπρακτες οφειλές που το υπουργείο εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ουσία του νομοσχεδίου.
"Έρχεστε απροκάλυπτα και χωρίς τεκμηρίωση διαγράφετε τα 24 δισ. ευρώ. Ποιοι είναι πίσω από αυτά τα 24 δισ. ευρώ;" είπε ο Γ. Βρούτσης από τη ΝΔ, ενώ ο βουλευτης του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος τόνισε: "Ποιοι είναι αυτοί που χρωστούν τα 24 δισ¨. ευρώ και τους τα χαρίζετε; Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι".
Μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν και πάλι ότι αντιμετωπίζονται ως "διακοσμητικά στοιχεία". Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έκανε λόγο για "άδικο νομοσχέδιο, που αντί να βοηθά στο ξεπέρασμα της κρίσης, θα γίνει παράγοντας βαθέματος και όξυνσής της", ενώ ο Παναγιώτης Κουρουπλής επισήμανε: "Δεν έχουμε υπογράψει την παραχώρηση της χώρας στους δανειστές μας... Όλα αυτά είναι ένας ωμός εκβιασμός που βιώνει η κοινωνία".
Απαντώντας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε πως αντιλαμβάνεται την αγωνία και τον προβληματισμό των βουλευτών, ωστόσο θεωρεί ότι κάνει το σωστό.
Για το θέμα του κατεπείγοντος, είπε πως τα πλαίσια του μνημονίου είναι ασφυκτικά και πως αν δεν υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα όπως πρέπει, η χώρα κινδυνεύει να μην πάρει τις επόμενες δόσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε πως εάν η διαδικασία καθυστερούσε, η χώρα θα βυθιζόταν στο έλεος των απεργιών επί 20 ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τις ανείσπρακτες οφειλές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αφορούν φυσικά πρόσωπα που είτε έχουν πεθάνει, είτε αδυνατούν πλήρως να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι την Τρίτη  που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και επί των 18 άρθρων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες