9/12/10

Ιδιώτες στο διάστημα

Επέστρεψε με επιτυχία στη γη η κάψουλα Dragon που εκτόξευσε ιδιωτική εταιρία στο διάστημα, ανοίγοντας νέα εποχή για τις διαστημικές μεταφορές.
Έρχεται η εποχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο διάστημα, καθώς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η εκτόξευση διαστημικού σκάφους που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, την οποία δημιούργησε ο συνιδρυτής του PayPal, Έλον Μασκ.
Η κάψουλα Dragon της SpaceX, εκτοξεύθηκε με επιτυχία, με τη ''βοήθεια'' του πυραύλου SpaceX Falcon 9, την Τετάρτη (08/12), από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, προωθώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Διάστημα, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική Ομπάμα.
Η Space X (Space Exploration Technologies Corp.) είναι μία από τις πέντε αμερικανικές εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια της NASA για τη μεταφορά φορτίων και πληρωμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η NASA θα αναπτύξει νέο σκάφος για επανδρωμένες αποστολές, πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά, το οποίο όμως δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2016 το νωρίτερο και έτσι μετά και τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, το διάστημα ανοίγει τις ''πύλες'' του για τους ιδιώτες!
Η κάψουλα αφού ολοκληρώσει δύο περιφορές γύρω από τη Γη σε διάστημα τριών ωρών, θα πέσει με αλεξίπτωτο στον Ειρηνικό, περίπου 800 χλμ, από τις ακτές του Μεξικού.
Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία καταφέρνει να ανακτήσει σκάφος, που επιστρέφει από το Διάστημα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες