ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/12/10

Οι απειλές δεν βοηθούν

Την άποψη ότι η «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά» της Πιονγκγιάνγκ και το γεγονός ότι η Κίνα την επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά, δεν βοηθάει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, εξέφρασε ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι απειλές δεν βοηθούν 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Τζιανγκ Γιου, απάντησε στον Μάλεν με ερώτηση, ζητώντας να της απαντήσει τι έκαναν οι ΗΠΑ «για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», χαρακτηρίζοντας «κατηγορίες» τις δηλώσεις του για την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας από την Κίνα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, συναντήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ με τον ανώτατο Κινέζο αξιωματούχο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ντάι Μπινγκουό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ-ιλ συναντάται με ξένο υψηλόβαθμο αξιωματούχο από τις 23 Νοεμβρίου, όταν το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε οβίδες εναντίον νοτιο-κορεατικού νησιού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.
Η Κίνα είναι η μόνη δύναμη που απέφυγε να καταδικάσει τη βορειοκορεατική επίθεση μετά τον βομβαρδισμό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες