ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/1/11

Στον στόχο του ΣΔΟΕ 5 πολιτικοί

Με ολόκληρο το χέρι μέσα στον κουβά με το μέλι της φοροδιαφυγής φαίνεται πως έπιασε η τσιμπίδα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πέντε επιφανή πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής,
Στον στόχο του ΣΔΟΕ 5 πολιτικοί
σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή». Δύο μάλιστα εξ’ αυτών στο παρελθόν, φέρεται να έχουν θητεύσει σε υψηλές θεσμικές θέσεις.

Ένας γνωστός πολιτικός έπεσε μόνος στη φάκα, όταν κατά τη διαδικασία αγοράς από μέρους του μια κατοικίας σε ακριβή περιοχή στο κέντρο της Αθήνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία εις βάρους του. Αρμόδια ελεγκτική πηγή δήλωση στην εφημερίδα ότι «η έρευνα για τον εν λόγω θα είχε τελειώσει αν είχαν συνεργαστεί οι κυπριακές αρχές, που αρνούνται κάθε διευκόλυνση», γεγονός το οποίο προκαλεί εντύπωση. «Παρ’ όλα αυτά, έχουν προκύψει σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που μπορούν να θεμελιώσουν κατηγορίες για σοβαρές παραβάσεις». Και οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ προχωρούν πιο βαθιά στη ζούγκλα της φοροδιαφυγής του συγκεκριμένου προσώπου, αφού φέρεται να επεκτείνουν τις έρευνές τους στα «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και σε εξοπλιστικά προγράμματα.
«Φύλο και φτερό» κάνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και τα «πόθεν έσχες» και ενός πρώην υπουργού και της συζύγου του. Μάλιστα όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα, το όνομα του συγκεκριμένου έχει ήδη αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες».
Μεταξύ των πέντε περιλαμβάνονται και βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης, για τους οποίους ο έλεγχος έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία και με πιστωτικά ιδρύματα, όπου διαθέτουν καταθέσεις. Με τον ένα ή άλλο τρόπο το ΣΔΟΕ έπεσε επάνω σε «ζουμερές» πληροφορίες για την ασυμφωνία περιουσίας και τρόπου ζωής με τα δηλωθέντα εισοδήματα και περιουσίες των πέντε πολιτικών. Οι πληροφορίες φέρεται πως έφτασαν με ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες όμως ήταν τόσο λεπτομερείς ώστε προσέφεραν κάτι παραπάνω από την άκρη του νήματος στους ελεγκτές.
Ειδικά για βουλευτή εν ενεργεία, στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», έφθασαν στοιχεία που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Το εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που είχε δηλωθεί προκάλεσε, όπως δήλωναν αρμόδιες πηγές, όσους απέστειλαν τα στοιχεία, προκειμένου να ελεγχθούν λογαριασμοί και κυρίως η κίνησή τους, που «μιλούσαν» για ποσά δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Ανάλογη καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία έφθασε στο ΣΔΟΕ και για άλλο βουλευτή, που μάλιστα (τι ειρωνεία) μετέχει και σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου!
Πολύ γνωστά ονόματα είναι και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έπειτα από συντονισμένες έρευνες, που αρχικά ξεκίνησαν για θέματα που άπτονται της ιδιοκτησίας μεγάλων σκαφών. Οι έρευνες επεκτείνονται και σε κρατικούς λειτουργούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια μεγάλες συμβάσεις και κυρίως εξοπλιστικά προγράμματα.
Το… κερασάκι στην «τούρτα» που ετοιμάζεται να σερβίρει το ΣΔΟΕ στους πέντε πολιτικούς είναι ίσως το γεγονός πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», είναι σε γνώση των τελευταίων εξελίξεων τόσο το Μαξίμου, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες