ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/1/11

Ελεύθερο πέρασμα ο Έβρος



Τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον Έβρο, διαπιστώνει σε έκθεσή της η FRONTEX. Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία. Δίνεται εικόνα αφύλακτων συνόρων. Ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών
Σε μια περίοδο, που φουντώνει η συζήτηση για την κατασκευή φράκτη στον Έβρο, τα στοιχεία της Frontex δείχνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στα σύνορά μας με τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων, που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", η κατάσταση χαρακτηρίζεται "άνευ προηγουμένου" και στην ουσία περιγράφεται μια εικόνα αφύλακτων συνόρων.
Η Τουρκία παραμένει η κύρια χώρα μεταφοράς των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας (παρατηρείται εκτίναξη του αριθμού των Αφγανών), ενώ υψηλή είναι και η ροή από την Αλγερία.
Οι  λαθρομετανάστες ταξιδεύουν από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί το πέρασμα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εύκολο.
Στην έκθεση γίνεται λόγος για αριθμό-ρεκόρ ροής λαθρομεταναστών των τελευταίων ετών σε όλη την ΕΕ, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 εντοπίστηκαν στον Έβρο 31.000 άνθρωποι.
Η έκθεση αναφέρεται στο τμήμα των 12,5 χλμ (μεταξύ Καστανιών-Νέας Βύσσας), από το οποίο καθημερινά εισέρχοντανς στην Ελλάδα 350 άτομα. Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει τον φράκτη.
Τέλος, διαπιστώνεται ότι ο διακινητές, από τις θαλάσσιες οδούς, στράφηκαν στα χερσαία σύνορα, με τον Έβρο να γίνεται η βασική πύλη εισόδου, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες