ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/1/11

Κατεδάφισαν τις συνομιλίες



Οριστικό τέλος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους έδωσε το Ισραήλ. Κατεδάφιση ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο να χτιστούν κατοικίες για Εβραίους. Αποτυχία για την αμερικανική διπλωματία
Η κατεδάφιση την Κυριακή από το Ισραήλ ενός παλιού ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της πολιτικής του εποικισμού, βάζει ταφόπλακα στις συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
"Η πράξη αυτή κατέστρεψε κάθε ευκαιρία για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής.
"Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, το Ισραήλ κατέστρεψε όλες τις αμερικανικές προσπάθειες και έθεσε τέλος σε οποιαδήποτε πιθανότητα επιστροφής στις διαπραγματεύσεις", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα,  εκπρόσωπος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς .
Οι ισραηλινές αρχές άρχισαν να γκρεμίζουν σήμερα το πρωί μια πτέρυγα του παλιού ξενοδοχείου Shepherd στην παλαιστινιακή γειτονιά του Σέιχ Τζάρα.
Η γειτονιά βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ το οποίο προσαρτήθηκε μετά την κατάληψή του το 1967 για να χτιστούν στη θέση του κατοικίες για Εβραίους εποίκους.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που ξανάρχισαν για λίγο τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον μετά από μια αναστολή 20 μηνών, έχουν διακοπεί.
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την επέκταση του μορατόριουμ του ισραηλινού εποικισμού, την οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου έχει αρνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες