ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/1/11

Παρέμβαση ευρωβουλευτών για χριστιανή κατάδικη στο Πακιστάν



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από τον Πακιστανό πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι να δώσει χάρη στην Άζια Μπίμπι, μία χριστιανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία κατά του Ισλάμ, και να «την απελευθερώσει αμέσως». Με απόφαση του το κοινοβούλιο ζήτ 
πακιστανικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως την Άζια Μπίμπι» και από τον πρόεδρο Ζαρντάρι «να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική του εξουσία για να της δώσει χάρη», σε περίπτωση που δεν μειωθεί η ποινή της στο εφετείο.

Η Άζια Μπίμπι, 45 ετών, που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια χωρικών και είναι μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε στις 8 Νοεμβρίου για βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ, έπειτα από καταγγελία μουσουλμάνων γυναικών του χωριού της. Οι ευρωβουλευτές καλούν «ακόμα μία φορά την πακιστανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει εις βάθος τους νόμους περί βλασφημίας και την εκτέλεσή τους». Στην απόφαση του ευρωκοινοβουλίου γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία στις 4 Ιανουαρίου του Σαλμάν Ταζίρ, κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ, από τον σωματοφύλακά του επειδή είχε εκφραστεί υπέρ της κατάργησης του νόμου περί βλασφημίας.

Το Ευρωκοινοβούλιο «αποτίει φόρο τιμής» στον Ταζίρ για το «κουράγιο» του και «τη δύναμη του χαρακτήρα του». Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» διαδήλωσαν «στους δρόμους του Καράτσι για να δηλώσουν ότι επιδοκιμάζουν αυτή τη δολοφονία», αλλά και «την έντονη ανησυχία τους μπροστά στην ευρεία λαϊκή υποστήριξη, ακόμα και στους δικαστικούς κόλπους, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Η πακιστανική κυβέρνηση πρέπει «να εμποδίσει τη φίμωση των μετριοπαθών φωνών της χώρας από τους εξτρεμιστές» υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές.


 ησε «από τις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες