ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/1/11

"Γεννήθηκε" το Νότιο Σουδάν...

ImageΣχεδόν το 99% των Νοτιοσουδανών ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από το βόρειο Σουδάν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή. Το δείγμα των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι οι πολίτες της περιοχής τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στην διαδικασία της περασμένης εβδομάδας, η οποία προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 που έθεσε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Επιτροπής για το Δημοψήφισμα στο Νότιο Σουδάν το 98,6% των πολιτών που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ψήφισαν υπέρ της απόσχισης. Στο νότο το ποσοστό των καταμετρημένων ψήφων έφθασε το 80% και σε άλλες περιοχές το 100%.
Στελέχη της επιτροπής επιβεβαίωσαν ότι ο ιστότοπος και τα στοιχεία είναι αυθεντικά. «Αυτά είναι μερικά και προσωρινά (αποτελέσματα), ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση των προκαταρκτικών και των τελικών αποτελεσμάτων. Ενδέχεται να αλλάξουν», ανέφερε ανακοινωθέν της επιτροπής που αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες