ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/1/11

Λουκέτο… διαρκείας στα φαρμακεία



«Ο αγώνας θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, έδωσε την απάντηση του κλάδου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, μετά το τέλος της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του κλάδου σήμερα που έγινε το πρωί.

Λουκέτο… διαρκείας στα φαρμακεία
Έτσι εκτός από τα φαρμακεία του Πειραιά που θα εξακολουθήσουν να είναι κλειστά από τις αρχές της εβδομάδας και τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας θα «κατεβάσουν ρολά» για τρεις ημέρες την εβδομάδα που έρχεται και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα τα μέλη του Συλλόγου θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την πρακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην δίνουν συνταγές στους ασφαλισμένους που ανήκουν στα Ταμεία με μεγάλες οφειλές. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμένους των ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Υγείας.
ΠΗΓΗ
Σήμερα όμως και ενώ οι φαρμακοποιοί συνεδρίαζαν, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε και ανακοίνωσε, πως έχει καταλήξει σε πέντε ρυθμίσεις, που θα συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο νόμου. Αυτές είναι:
α) Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.
β) Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το κριτήριο μετατρέπεται από ένα φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο προς 1.000 κατοίκους.
γ) Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο – Δευτέρα – Τετάρτη.
δ) Μεσοσταθμική έκπτωση που θα ανέρχεται στο 4,5%.
ε) Επιτρέπονται οι συμπράξεις / συνεταιρισμοί / εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών.
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως νιώθει δικαιωμένος από τα σχόλια της ΕΕ σχετικά με τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης. Επιπλέον, διευκρίνισε πως το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη, επισημαίνοντας πως υπάρχει ακόμη χρόνος για να συνεχιστεί ο διάλογος.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων των φαρμακοποιών, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Θόδωρο Αμπατζόγλου, να λέει πως επιβεβαιώνεται η διστακτικότητα του ΔΣ να αποδεχθεί το τελικό κείμενο προτού το εξετάσει πλήρως και «προειδοποίησε» πως οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης, αν χρειαστεί, καθώς τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Υγείας αντίκεινται στις Κοινοτικές οδηγίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες