ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/1/11

Ο χαιρετισμός Μιχαλολιάκου «άναψε» τα αίματα


Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, προκάλεσε η κίνηση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκου να χαιρετήσει με τρόπο που θυμίζει ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη λήξη της συνεδρίασης
Ο χαιρετισμός Μιχαλολιάκου «άναψε» τα αίματα
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, καταδίκασε τη συμπεριφορά αυτή τονίζοντας «ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», ενώ επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η ενέργειά του καταδικάστηκε επίσης από όλους τους δημοτικούς συμβούλους.
Ο κύριος Μιχαλολιάκος κατέφθασε στην αίθουσα συνοδευόμενος από οκτώ σωματοφύλακες, ένα γεγονός που καταδικάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέη, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» τόνισε ότι ο δήμος διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες ενώ επισήμανε πως κανείς δεν νομιμοποιείται να φέρνει σωματοφύλακες εντός του δημαρχείου, για την φύλαξη του δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων, αρμόδιος είναι μόνο ο δήμος.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης και μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μιχαλολιάκος απηύθυνε τον χαιρετισμό που ξεσήκωσε αντιδράσεις, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων «να χαίρεστε τους μετανάστες που τους κάνετε Έλληνες και σας εξέλεξαν» και «αν θέλετε συναυλίες, ελάτε στον Άγιο Παντελεήμονα, θα μας βρείτε εκεί».
Η συμπεριφορά του κ. Μιχαλολιάκου προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Π. Κωνσταντίνου ο οποίος απάντησε πως «δεν δεχόμαστε φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο», ωστόσο ο Ν. Μιχαλολιάκος έσπευσε να επαναλάβει τον ίδιο χαιρετισμό και στους διαδρόμους του δημαρχείου.
Για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στον Αγιο Παντελεήμονα, ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι «το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογικές μίσους και με πρακτικές βίας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες