ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 03/02/2011

«Φέρ’τε μας το Κύπελλο»

«Φέρ’τε μας το Κύπελλο»
Ανακούφιση για τη δραματική πρόκριση και αποφασιστικότητα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά από εννέα χρόνια ανομβρίας επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ μετά τη… γλυκιά ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Η «Ένωση» επέδειξε τάσεις αυτοχειρίας, αφού από το 3-0 (αν υπολογιστεί και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα) βρέθηκε να χάνει το εισιτήριο μέσα από τα χέρια της. Το φάσμα της καταστροφής σε μία ήδη άσχημη σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους» είχε αρχίσει να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ, αλλά το απίθανο γκολ του Μίτσελ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων λύτρωσε την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κι έσωσε τη χρονιά.


Η πρόκριση είναι το μοναδικό που κρατούν στην ΑΕΚ, καθώς η εμφάνιση της ομάδας κατά τα άλλα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κακή. Πάντως υπάρχουν παράπονα από τη διαιτησία για τη μη αποβολή των Λέτο και (κυρίως) Βύντρα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ για τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού επειδή κρατήθηκε περισσότερη καθυστέρηση.

Πολλά παράπονα από Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να λέει για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του μέχρι το 98’, αλλά είχε αρκετά παράπονα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, ένα κομμάτι στο οποίο είχε γίνει έξτρα δουλειά στις τελευταίες προπονήσεις.

Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στο ματς του Σαββάτου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος (19:30). Απόντες από το ματς αυτό θα είναι σίγουρα οι Δέλλας και Γεωργέας.

Έρχεται τιμωρία

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον χθεσινό αγώνα αναμένεται να επισύρουν τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένουν την κλήση τους σε απολογία και πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί μία ποινή κεκλεισμένων των θυρών, που δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής. Αν υπάρχει κίνδυνος να εκτίσει η «Ένωση» την τιμωρία στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ, είναι άγνωστο, αφού δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Μπλάνκο: «Μόνο η ΑΕΚ για μένα»

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ, ενώ επιβεβαίωσε πως απέρριψε πρόταση της Εσκισεχίρσπορ. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνω στην ΑΕΚ. Για μένα δεν υπάρχει άλλη ομάδα, μόνο η ΑΕΚ! Εδώ θέλω να μείνω και όλοι το γνωρίζουν. Ισχύει η πρόταση που δέχθηκε η ΑΕΚ από τουρκική ομάδα, αλλά δεν με ενδιαφέρει! Μόνο η ΑΕΚ με νοιάζει. Το έχω αποδείξει και συνεχίζω να το αποδεικνύω. Μόνο η ΑΕΚ», δήλωσε στο aek365.gr.

«Υπήρξε ενδιαφέρον για Παθ, όχι πρόταση»

Επιβεβαιώθηκαν κατά το… ήμισυ τα ρεπορτάζ από την Ισπανία που ήθελαν την ΑΕΚ να έχει κάνει πρόταση στον Αβραάμ Παθ. Ο μάνατζερ του 31χρονου Ισπανού αμυντικού της Έρκουλες μιλώντας στη «SportDay» διευκρίνισε πως υπήρξε μία κρούση εν όψει του καλοκαιριού, όταν και ο πελάτης του μένει ελεύθερος.

«Δεν υπάρχει πρόταση της ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης για τον οποίο έχει ρωτήσει ο Χιμένεθ, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω για το καλοκαίρι. Είναι πολύ νωρίς άλλωστε. Ο Χιμένεθ κοιτάζει διάφορες περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι δεδομένων και των οικονομικών δυνατοτήτων της ΑΕΚ», δήλωσε ο Άλβαρο Τόρες. «Υπάρχουν διάφορες ομάδες από την πρώτη και δεύτερη κατηγορία Ισπανίας που ενδιαφέρονται, αλλά ο παίκτης δεν θα βιαστεί να αποφασίσει. Αν υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τον Χιμένεθ, θα το εξετάσουμε τότε», πρόσθεσε.

Φόβοι για Σισέ εν όψει Τούμπας

Φόβοι για Σισέ εν όψει Τούμπας
Σαν να μην έφτανε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, παρά τη νίκη με σκορ 3-2 επί της ΑΕΚ, ήρθαν και δύο προβλήματα τραυματισμών να διαταράξουν ακόμα περισσότερο το κλίμα στο «πράσινο» στρατόπεδο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με πρόβλημα στον δικέφαλο και Κώστας Κατσουράνης στο γόνατο. Τραγική φιγούρα ο Καρνέζης.

Το να χάνεις μια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, με ένα γκολ στο όγδοο (!) λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ έχεις ανατρέψει μια καθ' όλα εις βάρος σου κατάσταση, μόνο …εύπεπτο δεν είναι. Στον Παναθηναϊκό ωστόσο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το αποδεχθούν και να κοιτάξουν μπροστά, αφού το πρωτάθλημα τρέχει ακόμα και μάλιστα ακολουθεί ένα δύσκολο ντέρμπι, με τον «φορτσάτο»-από την πρόκριση επί του Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πολύ πιθανό να λείψει ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο με ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα. Αν ο Γάλλος δεν καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και δεν είναι 100% έτοιμος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δύσκολα θα τον ρίξει στη «μάχη, γιατί αν επιδεινωθεί η κατάστασή του, υπάρχει η πιθανότητα να λείψει από περισσότερα ματς. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη, αφού ο Έλληνας μέσος αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο, ύστερα από μια κλοτσιά που δέχτηκε στο γόνατο. Σε σχέση βέβαια με τον Σισέ, η κατάστασή του δεν εμπνέει τόσο μεγάλη ανησυχία και αν δεν προκύψει κάτι σοβαρό από τη σημερινή επανεξέταση της κατάστασής του, θα δώσει κανονικά το «παρών» στην Τούμπα.

Παρά τη δεδομένη απογοήτευση για τον αποκλεισμό, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων, για την εμφάνιση της ομάδας. Στόχος είναι να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Τραγική φιγούρα ο Καρνέζης

Απαρηγόρητος ήταν ο Ορέστης Καρνέζης μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ακριβώς μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφος, ξέσπασε σε λυγμούς και χρειάστηκε τη βοήθεια του Σαριέγκι για να σηκωθεί. Αμέσως έβαλε τα χέρια στο πρόσωπό του, λύγισε τα γόνατα και ξέσπασε πάλι σε λυγμούς. Μάλιστα, ο Βάσκος τον πήρε αγκαλιά και τον συνόδευσε μέχρι τα αποδυτήρια, όπου πάλι δεν σταμάτησε να κλαίει, χωρίς να μπορεί να πιστέψει πως «κρέμασε» την ομάδα του. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν στα αποδυτήρια, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια για τα πολλά λεπτά των καθυστερήσεων.

* Τα 103 χρόνια ζωής του "κλείνει" σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο "αιώνιος" ιδρύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου το 1908 από τον Γιώργο Καλαφάτη και άλλους 40 αθλητές, οι οποίοι αποσπάστηκαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, επειδή τους είχε απορρίψει το αίτημα να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα

Και τώρα… πρωτάθλημα

Και τώρα… πρωτάθλημα 
Τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΠΑΠ, ύστερα από την ήττα με σκορ 1-0 από τον ΠΑΟΚ, θέλουν να αφήσουν πίσω τους στον Ολυμπιακό και να στρέψουν όλη την προσοχή τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει. Ευθύνες στο βοηθό διαιτητή επέρριπταν μετά τη λήξη του ματς μέλη των «ερυθρολεύκων».

Η ήττα έφερε αποκλεισμό και αυτός με τη σειρά του κατήφεια, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει καλά πως δεν πρέπει να μείνουν …στην Τούμπα οι παίκτες του γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει κι άλλο «κακό». Ο Ισπανός έχει ήδη στρέψει την προσοχή όλων στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα την Κυριακής με την Skoda Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Η νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο για τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, αφού το +7 πολύ δύσκολα καλύπτεται, αλλά για να μην πάρει τους «ερυθρολεύκους» η κάτω βόλτα, κυρίως στο ψυχολογικό τομέα.

Για την αναμέτρηση με τους Ακρίτες, ο προπονητής των Πειραιωτών μπορεί να μην έχει στη διάθεσή του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος αποχώρησε με ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο αναμένεται να εκτιμηθεί σήμερα. Οι πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό τιμ της ομάδας κάνουν λόγο για μικροενοχλήσεις, αλλά αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Εκτός του Έλληνα αμυντικού εξετάσεις θα κάνει και ο Κέβιν Μιραλάς στο μάτι, για να διαπιστωθεί η κατάστασή του, ύστερα από το γυάλινο ποτήρι που δέχτηκε από την εξέδρα κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, η οποία θα του κοστίσει τη συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.

Ο προβληματισμός πάντως είναι δεδομένος γιατί ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι μακριά από την έδρα του, μετά από αυτά με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, έφυγε ηττημένος από το γήπεδο.

Ευθύνες στο βοηθό διαιτητή

Μπορεί η απόδοση όλης της ομάδας να ήταν κακή, αλλά από τον Ολυμπιακό είχαν και παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως από τον επόπτη Τρύφωνα, για τα οφσάιντ που υπέδειξε τους Ρόμενταλ στο 12', Φουστέρ στο 16' και Τζεμπούρ στο 27'. «Δεν ήμασταν καλοί, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν άφηνε αυτές τις φάσεις με το ματς στο 0-0. Αν σ' ένα τέτοιο παιχνίδι, χωρίς κόσμο για να νιώθει πίεση, κάνει τέτοια λάθη ο βοηθός, τότε δεν πρέπει να οριστεί ξανά», ειπώθηκε.

«Μεθυσμένη» πολιτεία

«Μεθυσμένη» πολιτεία 
Σε γιορτινούς ρυθμούς κινούνται από χθες όλοι στον ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ολυμπιακού, η οποία σήμανε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Με Αρίας κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Επιστρέφουν στην βάση τους Βιτόλο και Κοντρέρας.

Μπορεί με το που έγινε η κλήρωση να μην θεωρείτο φαβορί, μπορεί μετά το 1-1 στο Καραϊσκάκη και πάλι να μην συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους, αλλά στο τέλος αυτός ήταν που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έδειξαν σοβαρό, πειθαρχημένο και παθιασμένο πρόσωπο κόντρα στους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκας και κατάφεραν τους στείλουν… σπίτι τους, παίζοντας μέσα σε μια άδεια και αστυνομοκρατούμενη Τούμπα.

Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν από σήμερα στο παρελθόν, αφού το πρωτάθλημα συνεχίζεται και μάλιστα με ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων ξέρει πολύ καλά τις παγίδες που κρύβει μια τέτοια αναμέτρηση, όπως επίσης και το κίνητρο των «πρασίνων», οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό τους από την ΑΕΚ, έχουν ως μοναδικό στόχο πλέον τη Σούπερ Λίγκα. Το ευχάριστο για τον Έλληνα προπονητή είναι ότι θα μπορεί να υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς τον Ντιέγκο Αρίας, τα χαρτιά του οποίου ήρθαν μετά από μεγάλη «Οδύσσεια». Στη διάθεση του προπονητή του θα τεθεί και ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος επιστρέφει από τη Χιλή, όπου είχε πάει με ειδική άδεια για να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του. Ο Μάκης Χάβος βέβαια θα μιλήσει μαζί του για να μπορέσει να κρίνει σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και ανάλογα να δει αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι.

*Αναφορικά με το γυάλινο ποτήρι που έπεσε από την εξέδρα των επισήμων, δεν υπάρχει πρόβλεψη από τον κανονισμό για το εάν προκύπτει τιμωρία από παιχνίδι που είναι κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί κάποια ποινή.

Επιστρέφει και ο Βιτόλο

Έναν μήνα έλειψε σχεδόν από την Ελλάδα ο Βίκτορ Βιτόλο και πλέον μετράει αντίστροφα ώστε να μπει σε φουλ πρόγραμμα και να τεθεί σιγά-σιγά στη διάθεση του Μάκη Χάβου. Ο Ισπανός μέσος επικοινωνεί καθημερινά με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τους οποίους και ενημερώνει για την κατάστασή του και μετά την αντιμετώπιση της μόλυνσης τα πάντα κυλούν ομαλά.

Στην Τούμπα ο Σάντος

Στις εξέδρες της Τούμπας, συνοδευόμενος από την Ζήση Βρύζα, βρέθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, ενώ λίγο πιο δίπλα βρισκόταν το αφεντικό της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης.

Ένταση στο τέλος

Δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου οι παίκτες του ΠΑΟΚ, προεξαρχόντων των Ίβιτς, Γκαρσία και Τσιρίλο, ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς με κραυγές και χειρονομίες. Μάλιστα, υπήρξε και μια διένεξη μεταξύ των Μουσλίμοβιτς και Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων λύθηκε η παρεξήγηση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες