ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/2/11

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι. Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νοτια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ηπείρου.
Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
Βελτίωση την Παρασκευή
Από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.
Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά δυτικής και βόρειας Αττικής.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-3) έως 9 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά έως 5 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στα νοτια, που τις πρωινές ώρες στη νοτια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα όμως θα ασθενήσουν. Χιονια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: ανατολικοί 5 με 7 και στα νοτια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο από μείον 1 (-1) έως 5 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, στην ανατολική στερεά και την Εύβοια. Χιονια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 09 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το βραδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Από το βραδυ και από τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα .
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 και στα νοτια νοτιοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια αίθριος και μονο στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν το πρωί πρόσκαιρες νεφώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ, αλλά στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες