ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/2/11

Shell: Αύξηση κερδών κατά 61% το 2010

Η Shell είχε στα ετήσια κέρδη της αύξηση 61% το '10, ως προς το '09, φθάνοντας και τα 20,13 δισ. δολάρια (14,6 δισ. ευρώ), χάρη στις αυξημένες αποτιμήσεις του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές του.
Μόνον το δ' τρίμηνο τα έσοδα σκαρφάλωσαν τα 105,5 δισ. δολάρια, όταν ακριβώς το βαρέλι 159 λίτρων αργού - για άμεση παράδοση - πλησίαζε πολύ τα 100 δολάρια, στο Λονδίνο. Τότε, λοιπόν, τα 'καθαρά' έσοδα τετραπλασιάστηκαν ως προς το δ' τρίμηνο '09, φθάνοντας τα 6,79 δισ. δολάρια.
Πολλοί αναλυτές λόγω της ακριβής αποτίμησης του «μαύρου χρυσού» διεθνώς προέβλεπαν, εσφαλμένα, ακαθάριστα έσοδα για τη Shell, που θα άγγιζαν και τα χίλια δισ. δολάρια το '10. Έτσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί στο 'Σίτι' η μετοχή της Shell σήμερα απώλεσε το 3% της απόδοσής της κατά τις πρωινές ώρες. Χάρη στις βελτιωμένες συνθήκες ασφάλειας, ο όμιλος αντλούσε πέρυσι στη Νιγηρία περίπου 120 χιλιάδες βαρέλια αργού καθημερινά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν 48ώρες ο όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε απώλειες όλο το '10 σχεδόν 5 δισ. δολαρίων (τόσο μεγάλες δεν είχαν σημειωθεί από το 1992) εξαιτίας των γιγαντιαίων εξόδων του ομίλου γιά απορρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, γύρω από πλωτή εξέδρα του στον Κόλπο του Μεξικού, όπου τον Αύγουστο του '10 συνέβη δυστύχημα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες