3/2/11

"Τζαμπατζήδες" με αιτία


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο χαράτσι στα εισιτήρια. Από το πρωί καλύφθηκαν με μονωτικές ταινίες και αυτοκόλλητα ακυρωτικά μηχανήματα. Συνδικαλιστές και μέλη οργανώσεων καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώνουν. Νομοθετική πρωτοβουλία για όσους δεν πληρώνουν ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δείτε τις νέες τιμές των εισιτηρίων (Vid+Pic)

Μονωτικές ταινίες αντίκρισε το επιβατικό κοινό στα ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων, στους σταθμούς του Μετρό σε Σύνταγμα, Αττική, Αγ. Δημήτριο, Αγ. Αντώνιο και αλλού. Στείλτε μας την άποψή σας.
Από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές, φορείς και μέλη του "Ανοικτού Συντονισμού Επιβατών Αττικής", κάλυψαν τα μηχανήματα με ταινίες και σακούλες, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Λόγω των απεργιών των προηγούμενων ημερών, ουσιαστικά από σήμερα οι πολίτες θα διαπιστώσουν τη μεγάλη διαφορά με το νέο χαράτσι.
Οι συνδικαλιστές με ντουντούκες καλούσαν τους πολίτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήρια και να μην πληρώσουν αυτοί τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας.

 Σε φυλλάδιο που μοίραζαν στα λεωφορεία και τους σταθμούς του Μετρό, σημείωναν μεταξύ άλλων ότι "τα νέα μέτρα για τις συγκοινωνίες στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλους τους κατοίκους που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες".

 Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής, που σε ορισμένα μέσα, όπως τα λεωφορεία, φτάνει και το 40%.
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προανήγγειλε χθες νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να καταβάλλουν διόδια ή να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, χαρακτηρίζοντας "αντικοινωνική αντίληψη" τη συμπεριφορά του τζαμπατζή.
Εισιτήρια για μεγάλα πορτοφόλια
Σε ισχύ τέθηκαν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλαιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.
Από την επομένη, 15 Φεβρουαρίου, και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλαιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.
Επίσης, καταργούνται η μηνιαία και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΗΣΑΠ και του Μετρό. Το εισιτήριο του Προαστιακού θα ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο".
Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
* Εισιτήριο για όλα τα μέσα για 90': 1,40 ευρώ
* Εισιτήριο για λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ για μία διαδρομή: 1,20 ευρώ
* Εισιτήριο για όλες μετακινήσεις 24ωρου: 4 ευρώ
* Εβδομαδιαίο εισιτήριο: 14 ευρώ
* Εισιτήριο λεωφορείου για Σαρωνίδα: 1,60 ευρώ
* Εισιτήριο λεωφορείου για τις γραμμές express προς αεροδρόμιο: 5 ευρώ
* Εισιτήριο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 8 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία: 20 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 45 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 200 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς: 450 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 140 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 1.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες