11/2/11

Οι «Ράμπο» της νέας Οικονομικής ΑστυνομίαςΑπό τις 16 Μαρτίου θα συσταθεί νέα Οικονομική Αστυνομία, η οποία θα πραγματοποιεί ελέγχους για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος αλλά και για έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζονται «ράμπο», καθώς θα κινούνται στους δρόμους με ευέλικτες μηχανές.
Οι «Ράμπο» της νέας Οικονομικής Αστυνομίας
Από σήμερα το πρωί κιόλας έχει ξεκινήσει η εντατική εκπαίδευση των 37 «Ράμπο», οι οποίοι πέτυχαν πρόσφατα στον συμπληρωματικό διαγωνισμό της Αστυνομίας.
Οι 37, θα προστεθούν στους 63 που εντάχθηκαν το καλοκαίρι στο Σώμα της Αστυνομίας, όμως μέχρι τώρα, δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να αντιθέσουν τις ανεπεξέργαστες ακόμη γνώσεις και ικανότητες στις παθογένειες της σύγχρονης κοινωνικής και οικονομικής ζωής που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Μια από τις καινοτόμες “μεταρρυθμίσεις” που θα επιχειρηθεί να επιφέρει η νέα υπηρεσία θ’ αναπτυχθεί πάνω στο πετυχημένο καλούπι οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα τμήματα του νέου οργανισμού που θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας, θα είναι μηχανοκίνητο και με αρμοδιότητα το σαφάρι για αποδείξεις.
Στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον έλεγχο και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, η ηγεσία του σώματος σχεδιάζει τη δημιουργία ταχυκίνητων μονάδων με δίκυκλα ταχείας επέμβασης, με τους αστυνομικούς που θα τις στελεχώσουν να είναι επιφορτισμένοι με τη μετάβαση από εμπορικό κέντρο σε εμπορικό κέντρο και σε δρόμους με μεγάλη εμπορική κίνηση, ώστε να ελέγχουν τις τσάντες των καταναλωτών για αποδείξεις.
Στην περίπτωση που διαπιστώνεται η απουσία απόδειξης θα εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ίδια κομάντο να προβαίνουν σε τακτικές τιμοληψίες για επισήμανση των όποιων κρουσμάτων αισχροκέρδειας, ενώ δεν αποκλείεται να επιφορτιστούν και με καθήκοντα της παλιάς αγορανομίας που σχετίζονται με την προστασία και της υγείας του καταναλωτή.
Συνέπεια των προγραμματικών δεδομένων και σχεδιασμένων είναι η δημιουργία μιας υπηρεσίας με χαρακτηριστικά τα οποία προσεγγίζουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της αμερικάνικη IRS (Internal Revenue Service).
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το νέο αυτό σώμα δεν θα αντικαταστήσει το ΣΔΟΕ, αλλά θ’ αποτελέσει ένα νέο αυτόνομο όπλο του κράτους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και των πολυσύνθετων εκφάνσεων του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
/www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες