ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/2/11

Θερίζει η νέα γρίπη


Έξαρση παρουσιάζει ο ιός Η1Ν1 στη χώρα μας με περίπου 15 νέες εισαγωγές κάθε μέρα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Μέχρι τώρα 45 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Μεγάλη ανησυχία από τους ειδικούς

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η γρίπη στη χώρα μας με 45 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών  ενώ άλλοι 104 νοσηλεύονται σε Μονάδες εντατικής θεραπείας εκ των οποίων και τρία μικρά παιδιά.

Χαρακτηριστικό της έξαρσης του ιού είναι το γεγονός πως καταμετρούνται καθημερινά περί τις 15 νέες εισαγωγές ενώ σε σχέση με πέρυσι αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων χωρίς υποκείμενο νόσημα. Πέρυσι το σχετικό ποσοστό ήταν 25% ενώ φέτος αναμένεται να φτάσει το 40%.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί ο ιός φέτος είναι πιο επιθετικός καθώς πέρυσι ο πρώτος νεκρός καταγράφηκε τον Αύγουστο και όχι τον Ιανουάριο όπως συνέβη φέτος.
Ενδεικτικό είναι πως τη Πέμπτη εισήχθησαν Πέμπτη εισήχθησαν 19 ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια σε ΜΕΘ όλης της χώρας.
Μάλιστα οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξάνονται δραματικά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν εξαπλάσιο πληθυσμό, όπως η Γαλλία και η Ισπανία όπου οι θάνατοι είναι μόλις 54.
Η χώρα μας είναι μια από τις πέντε χώρες όπου καταγράφεται πλέον υψηλή δραστηριότητα της γρίπης. Οι υπόλοιπες είναι: η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Νορβηγία και η Λετονία. Στην υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο η γρίπη βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στη Βρετανία, η οποία δοκιμάστηκε πολύ από τη γρίπη πριν από δύο μήνες, καταγράφεται χαμηλή δραστηριότητα της νόσου.
Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω γρίπης, ενώ στη Φινλανδία και την Αυστρία που γίνεται εκτεταμένος εμβολιασμός, οι θάνατοι είναι μόλις 4.
Φέτος μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο. Αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και πέρυσι, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.
Ο λόγος για αυτήν την πτώση είναι, όπως δήλωσε η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, το γεγονός ότι οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Αυτή η ανεπαρκής  εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού  έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ενώ οι ειδικοί εφιστούν τη προσοχή και συστήνουν τον εμβολιασμό.
Κανόνες υγιεινής:
*Συχνό πλύσιμο χεριών
*Να μην αγγίζουμε με άπλυτα χέρια το στόμα, τα μάτια και τη μύτη μας
*Να απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε από άτομα που φτερνίζονται και βήχουν χωρίς να προστατεύουν με χαρτομάντιλο το στόμα τους

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες