11/2/11

ΚΚΕ εγκαλεί Σκάϊ


Σφοδρή επίθεση εις βάρος του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού Σκάϊ, εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης το ΚΚΕ, μέσω του γραφείου Τύπου του. Αφορμή τα όσα είχε αναφέρει δημοσιογράφος του σταθμού για τον 902.

Άμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, μετά τα όσα σχολιάστηκαν από το σταθμό Σκάι, για έλλειψη αντικειμενικότητας του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού "902" που ανήκουν στο ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "αντιΚΚΕ παράκρουση του συγκροτήματος Αλαφούζου", ενώ διατυπώνει επικρίσεις για "διαστρέβλωση της Ιστορίας και τον ρόλο του "εισαγγελέα" κατά των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων", σημειώνοντας παράλληλα πως η στάση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Το ΚΚΕ αναφέρει ότι για τον ιδιοκτήτη και τα στελέχη του σταθμού "νόμος" είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
"Στήριξε όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι αναφανδόν υπέρ των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - τρόικας που οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, υπέρ της πιο άγριας καταστολής των λαϊκών αντιστάσεων και κινητοποιήσεων. Αυτός ο ρόλος τους, καθώς και η προκλητική, χλευαστική αντιμετώπιση των εργατικών λαϊκών διεκδικήσεων και αγώνων έχει ως αποτέλεσμα να φουντώνει η λαϊκή κατακραυγή που εκφράζεται και με διαδηλώσεις απεργών έξω από το σταθμό τους".
Επίσης στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται ότι:
"Ο σταθμός που συστηματικά αποσιωπά τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, τις διαστρεβλώνει ή τις συκοφαντεί, είχε το θράσος να επιτεθεί στον κομματικό σταθμό "902" παραθέτοντας ψέματα και αστήριχτες κατηγορίες.
Η εμπάθεια του συγκροτήματος δεν εξαντλείται μόνο κατά του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος, της οργανωμένης ανυπακοής και αντεπίθεσης.
Με όλα τα μέσα προσπαθεί να συμβάλει στην γενικότερη επιχείρηση να ξαναγραφτεί η Ιστορία με τα ιδεολογικά μέτρα των σημερινών αναγκών του κεφαλαίου. Εκτός από την διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, τώρα στοχοποιεί και την επανάσταση του 1821. Με "επιστημονική μεθοδολογία" αντικαθιστά το ένα εθνικιστικό ψέμα της επίσημης αστικής ιστοριογραφίας με πέντε νέα της επίσης αντιδραστικής αστικής αντίληψης του κοσμοπολιτισμού", καταλήγει η ανακοίνωση.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες