ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/2/11

ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ 500.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ


Η μεγάλη απάτη με τους ημιυπαίθριους
Μόνο ως χαράτσια μπορούν να χαρακτηριστούν αυτά που περιμένουν περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για να καταφέρουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους τους, που κάποιοι για περισσότερα από 40 χρόνια είχαν κλείσει παράνομα.

Από τις 28 Απριλίου καινούργια τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικού χαρακτήρα θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ιδιόκτητες ακινήτων, ασχέτως με το αν έχουν προβεί σε ρύθμιση του ημιυπαίθριου.
Όλα αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η οποία καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πρακτική «ξεζουμίσματος» των ιδιοκτητών ακινήτων, κυρίως γιατί όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών δεν είχαν ενημερωθεί πως θα πρέπει να πληρώσουν και άλλα χαράτσια, και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα.
Για όσους θυμούνται τα όσα εξαγγέλλονταν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν είναι δύσκολο να ανακαλέσουν στην μνήμη τους τα όσα έβγεναν από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών, και ανέφεραν πως δεν θα επιβληθεί αναδρομικά οποιοδήποτε χαράτσι, προτρέποντας έτσι τους πολίτες να σπεύσουν στις πολεοδομίες για να ρυθμίσουν τους ημιυπαίθριους.
Απ’ ότι φαίνεται ο στόχος ήταν ένας. Το "άρμεγμα" των πολιτών. Πως το πέτυχαν; Δήλωναν πως αν προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες σε ρύθμιση ξεμπερδεύουν. Όλοι λοιπόν στην προσπάθεια τους να τελειώνουν με αυτό το ζήτημα προχωρούν σε ρύθμιση. Έτσι καταφέρνουν να τους «ξεζουμίσουν» όλους, για ακόμη μια φορά, προκειμένου, οι πολίτες ξανά, να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία, και έρχονται εκ των υστέρων και αφού όλοι έσπευσαν να τα δηλώσουν, και επιβάλλουν ακόμη δύο χαράτσια.
Ακολουθώντας αυτή την στρατηγική που θυμίζει προσποίηση ενός σουτέρ στο μπάσκετ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη εγκύκλιο, την οποία έστειλε σε όλους τους δήμους, να επισημάνει πως το τέλος ακίνητης περιουσίας που υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου ή την τιμή ζώνης χρεώνεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και αποδίδεται ως έσοδο σε αυτούς.
Το αποτέλεσμα; Όσοι τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους, οι χώροι αυτοί πλέον αναγνωρίζονται ως κύριας χρήσης και συνυπολογίζονται με τους υπόλοιπους κύριους χώρους και άρα χρεώνονται με την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου.
Στην άλλη περίπτωση που αφορά το δεύτερο χαράτσι, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως όσοι δεν έχουν δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο τους στον δήμο θα κληθούν, να πληρώσουν αναδρομικά στους δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη, όπως τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς στην περίπτωση αυτή αυτά τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια έχει ένα ακίνητο.
Επί της ουσίας για ακόμη μία φορά ΠΛΗΡΩΝΕ «ΘΥΜΑ» ΕΛΛΗΝΑ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ 
ΑΛΛΩΝ.
 www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες