ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/2/11

Εκτός ελέγχου η νέα γρίπη


Στους 74 έφτασε ο αριθμός των νεκρών της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Ανησυχία για τον ρυθμό αύξησης των θυμάτων τις τελευταίες ημέρες. Πάνω από 100 άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική. Δείτε ποιους χτυπάει ο ιός. Συνεχίζονται οι εκκλήσεις των ειδικών για εμβολιασμό

Η αδιαφορία στις αρχές του Χειμώνα, έδωσε τη θέση της στην ανησυχία και στον πανικό, αφού όσο περνούν οι μέρες, τα θύματα της νέας γρίπης αυξάνονται.

Οι νεκροί, λόγω του ιού Η1Ν1, έφτασαν στους 74, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 126.
Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες.
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον ακόμα τέσσερις εβδομάδες.
Πιο επιρρεπείς είναι οι ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και οι άνδρες, καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.
Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.
Μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός, ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες