17/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Φαγκρί Μαρινάτο


Υλικά:

1 - 1½ κιλό φαγκρί
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
30γρ. βούτυρο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
6 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
400γρ. καρδιές αγκινάρας


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τα αρωματικά βότανα και μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Χαράζουμε το φαγκρί σε 3 σημεία από την κάθε πλευρά του.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε όλο το ψάρι με το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο, τις άλλες δύο σκελίδες σκόρδου και το θυμάρι, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά το πράσο.
Προσθέτουμε 2½ κουταλάκια ζάχαρη, την ντομάτα και τις αγκινάρες και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το μείγμα.
Περιχύνουμε το φαγκρί με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες