ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/2/11

"Θα αφήσει πίσω του καμμένη γη"



ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ - ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΙΒΥΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
"Θα αφήσει πίσω του καμμένη γη"

"Όταν πιέζεται πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πιστεύω ότι ο Καντάφι θα κάψει όλα όσα έχει αφήσει πίσω του". Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Λίβυος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ, την ψυχολογική κατάσταση στην οποία πιστεύει ότι βρίσκεται πλέον ο Μουάμαρ Καντάφι. Μιλώντας στο Al Jazeera, πρόσθεσε επίσης ότι ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης, έχει στην κατοχή του βιολογικά και χημικά όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας.

Το καθεστώς της Λιβύης διαθέτει σημαντικές ποσότητες αερίου μουστάρδας. Το 2003 ο Καντάφι συμφώνησε να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και χημικών όπλων και κατέστρεψε περίπου το 50% των όπλων αυτών, αλλά πιστεύεται ότι έχει αποθηκεύσει 9,5 τόνους αερίου μουστάρδας.
Απάντηση "Μπιν Λάντεν" στους ισχυρισμούς Καντάφι
Ο Αϊμαν αλ-Ζαουαχρί που θεωρείται ως ο υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν και το νούμερο 2 στη ιεραρχία της Αλ Κάϊντα, σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα του, πού παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη, μετέφερε προτροπή του ηγέτη της οργάνωσης προς τις ισλαμιστικές στρατιωτικές ομάδες, να αποφεύγουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων.
«Υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις, που έχουν αποδοθεί, σωστά ή λανθασμένα, στους μουτζαχεντίν, στις οποίες Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε τζαμιά, σε αγορές ή σε χώρους συνάθροισης πολιτών. Εγώ και τα αδέλφια μου στην Αλ Κάϊντα διαφωνούμε με τέτοιες επιχειρήσεις και τις καταδικάζουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο αλ-Ζαουαχρί.
Ο υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν τονίζει επίσης πως «ο Σείχης Οσάμα μου ζήτησε να υπογραμμίσω ξανά αυτό το θέμα. Για αυτό προσκαλώ τους μουτζαχεντίν να έχουν κατά νου τους κανόνες του Ισλαμικού νόμου και το συμφέρον των Μουσουλμάνων, προτού αναλάβουν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση ιερής εκδίκησης».
Επιμένει ο Καντάφι - Συνεχίζεται η αιματοχυσία
Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στη Λιβύη καθώς μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και του λαού που απαντά με σθένος και μαχητικότητα στο ζυγό που για 41 χρόνια τον έπνιγε.
Τις τελευταίες δέκα ημέρες η κατάσταση στη χώρα είναι ανείπωτα τραγική καθώς τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώνουν αδιακρίτως γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους νεαρούς και άνδρες χωρίς ίχνος συνείδησης τη στιγμή που ο Καντάφι κάνει λόγο για μη χρήση βίας. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι δεν υπάρχει απολογισμός των νεκρών και των θυμάτων παρά μόνο μαρτυρίες που περιγράφουν με το χειρότερο τρόπο το τη κατάσταση που επικρατεί. Μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονίες τραυματισμένων διαδηλωτών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία από μισθοφόρους.
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες