ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/2/11

«Μαχαίρι» στο εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων


«Μαχαίρι» και στο εφάπαξ των δηµοσίων υπαλλήλων, που σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται στο 30%, αναµένεται να είναι αποτέλεσμα των νέων μέτρων που θα ληφθούν για τη µείωση των ελλειµµάτων του Ταµείου Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), εναρμονισμένες με τις δεσµεύσεις του Μνηµονίου.
«Μαχαίρι» στο εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων
Η διοίκηση του ταμείου, υπό το βάρος των μεγάλων ελλειµµάτων και των καθυστερήσεων που υπάρχουν σήμερα στην έκδοση του εφάπαξ, καθυστερήσεις που αγγίζουν σε πολλές των περιπτώσεων τα πέντε και πλέον χρόνια, έχει αποφασίσει την διενέργεια αναλογιστικής µελέτης για να εξακριβωθεί η βιωσιµότητα του Ταµείου. Παρόλα αυτά ειδικοί τονίζουν πως είναι αναπόφευκτη η µείωση της εφάπαξ αποζηµίωσης.

Την στιγμή που μιλάμε εκκρεµεί η πληρωµή 37.000 αιτήσεων για την χορήγηση εφάπαξ, ο κύριος λόγος είναι πως απαιτούνται περίπου 1,7 δισ. ευρώ, ενώ αυτή την περίοδο δίνεται το εφάπαξ σε όσους είχαν αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 και είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.
Εκτός από την οικονομική δυστοκία το ταμείο πρέπει να αντιμετωπίσει και το γεγονός πως πάρα πολλοί συνταξιούχοι αιτούνται σύνταξη λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας προτείνουν την οικονοµική ενίσχυση του Ταµείου µε καταβολή µέρους(50%) των εσόδων από τον ΛΑΦΚΑ που επιβλήθηκε στους συνταξιούχους του Δηµοσίου (µεταφράζεταισε 80 εκατ. ευρώ), την παρακράτηση 10% από τους ειδικούς λογαριασµούς των δηµοσίων υπαλλήλων, να αναλάβει το Δηµόσιο – µέσω ειδικού οµολόγου ύψους 1,2 δισ. ευρώ – τις υποχρεώσεις έναντι «χαριστικών ρυθµίσεων» που έγιναν στο παρελθόν από το κράτος,καθώς και να στηριχθούν τα έσοδα του Ταµείου και από τους µισθούς οι οποίοι χάνονται σε κάθε απεργία. Η πρόταση προβλέπει ακόµη την υποχρεωτική υπαγωγή στο ΤΠΔΥ των απασχολουµένων µε συµβάσεις στο Δηµόσιο. Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την καταβολή των καθυστερούµενων εντόκωςαλλά και αποζηµιώσεις.
Ηδη θέµα καταβολής αποζηµιώσεων σε χιλιάδες συνταξιούχους του Δηµοσίου, οι οποίοι βρίσκονται στην «ουρά» για να λάβουν το εφάπαξ τους από το Ταµείο Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων, θέτει στο πόρισµά του ο Συνήγορος του Πολίτη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του. Διαπιστώνει πως η καθυστέρηση γεννά δικαιώµατα αποζηµιώσεων και έντοκης καταβολής των καθυστερούµενων.
/www.newsday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες