25/2/11

Τραγωδία με νεκρούς Έλληνες


Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο που είχε προορισμό την Αθήνα. Ελληνες ομογενείς από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης νεκροί. Στο σημείο σπεύδει Ελληνίδα πρόξενος


Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί  της Παρασκευής στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός), όταν το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις Έλληνες και ένας Τούρκος.
Συνολικά δώδεκα άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας "Metro" το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στη θέση Αχιεβρέν.
Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι 'Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική
Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.
Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.
Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.
Οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν, επίσης, ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου.
Η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη Παρασκευή Τζιβελέκου, επιλήφθηκε της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες