ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/2/11

Το πετρέλαιο απειλεί να βάλει φωτιά στην ελληνική οικονομία

Σε κατάσταση νέου συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή την εκτόξευση των τιμών του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της εντεινόμενης κρίσης στις χώρες του Μαγκρέμπ, η οποία, αργά αλλά σταθερά, επεκτείνεται και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το βαρέλι χθες έσπασε και το φράγμα των 115 δολαρίων, οδεύοντας ολοταχώς προς τα 120 δολάρια, αλλά αρκούσε μια φήμη σύμφωνα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι τραυματίστηκε στην Τρίπολη, για να διορθώσει. Ωστόσο, το ερώτημα στην Αθήνα είναι σαφές: Μέχρι πότε;
Στην οδό Νίκης ξυπνούν πρόσφατες μνήμες, από την τελευταία πετρελαϊκή κρίση, όταν η τιμή του αργού είχε φτάσει στις παρυφές των 200 δολαρίων, και είχε τινάξει στον αέρα όλα τα προγράμματα σταθερότητας που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, υπηρετούσαν και τότε στις ίδιες θέσεις κι έχουν τη σχετική ...τραυματική εμπειρία από τη "φωτιά" που προκαλεί σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριοποίησης μια απότομη άνοδος των τιμών του πετρελαίου. Γι αυτό και δεν θα ήθελαν επ ουδενί να ξαναζήσουν μια τέτοια εμπειρία, η οποία, στην παρούσα φάση, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική.
Προς το παρόν, αυτό που συστήνεται απ όλους είναι "ψυχραιμία", αφού η συγκεκριμένη εξέλιξη τουλάχιστον δεν θα είναι απότοκο των χειρισμών του οικονομικού επιτελείου. Το οποίο, σε αυτή τη φάση, απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον και αντίστοιχη αγωνία, καθώς όλα κρέμονται πλέον από μια κλωστή.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες