ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/2/11

Ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή με έντονες χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας και σποραδικές βροχές και θυελλώδεις ανέμους στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο στο οδικό δίκτυο της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες,εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, σημειώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριά και των Γρεβενών, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί από και πολλά χωριά της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας.

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία και σε σημεία του δικτύου του νομού Τρικάλων, λόγω χιονιού. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας, από την Ελάτη μέχρι την Γέφυρα «Αλεξίου», δηλαδή από το 30ο έως το 75ο χιλιόμετρο, και από τη θέση «Ισιώματα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στουρναραίϊκων μέχρι την Μεσοχώρα στην επαρχιακή οδό Πύλης Μεσοχώρας.

Την ίδια ώρα, ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν είναι ανοιχτός με αλυσίδες, ενώ ο δρόμος από την Κερασιά είναι κλειστός.

Ελαφριά χιονόπτωση σημειώνεται και στη Ράχη Τυμφρηστού, ενώ η κυκλοφορία μέχρι τη σήραγγα διεξάγεται με αλυσίδες.

Στο μεταξύ, επικίνδυνα έχει ανέβει η στάθμη του Σπερχειού ποταμού, που πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τον κάμπο της Λαμίας, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες, σε ορισμένα σημεία, να διακοπεί η κυκλοφορία.

Η θερμοκρασία πάντως σε σε ολόκληρη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.Σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και κατόπιν 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2  έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά περιόδους παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν καταιγίδες και στην Πάρνηθα θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε σήμερα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία κατά τις
απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες που το πρωί στα Δωδεκάνησα θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες