ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/3/11

Επέστρεψαν οι 50 εργαζόμενοι - Με ελικόπτερο θα κάνουν ρίψεις νερού




Χιονίζει στην Φουκουσίμα - Με γεννήτρια ντίζελ επιχειρούν να ψύξουν τους αντιδραστήρες - Οδηγίες για απαγόρευση πτήσεων στην Φουκουσίμα - Έκκληση βοήθειας από τον δήμαρχο της Κοριγιάμα
Επέστρεψαν οι 50 εργαζόμενοι - Με ελικόπτερο θα κάνουν ρίψεις νερού

Τελευταίες εξελίξεις
(09:25) Οι άνεμοι αναμένεται να πνεύσουν από τα βορειο-δυτικά ωθώντας το νέφος από τον πυρηνικό σταθμό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

(09:19) Απογειώθηκε ένα ελικόπτερο το οποίο προορίζεται για ρίψεις νερού στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου.
(09:09) Χιονίζει τώρα στην Φουκουσίμα, όπως μεταδίδουν τοπικοί ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ.
(09:02) Το κρατικό ιαπωνικό δίκτυο ΗΝΚ επιβεβαίωσε ότι ήρθη η εντολή για εκκένωση του σταθμού και οι 50 εργαζόμενοι που προσπαθούν να ψύξουν τους αντιδραστήρες επέστρεψαν στιςστιςατταστάσεις.
(09:01) Ο δήμαρχος της πόλης Κοριγιάμα, κοντά στη Φουκουσίμα, είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για βενζίνη, νερό και τρόφιμα για τους ανθρώπους που έμειναν άμστεγοι.
(08:24) Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε πως η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει γεννήτρια ντίζελ για την παροχή νερού στον αντιδραστήρα Νο5, όπου παρατηρήθηκε χθες Τρίτη μείωση του επιπέδου, αν και το νερό παραμένει πάνω από τα καύσιμα. Η ΙΑΕΑ είχε ανακοινώσει πως οι αντιδραστήρες Νο.5 και Νο.6 σταμάτησαν να λειτουργούν αμέσως μετά τον σεισμό, αλλά παραμένουν γεμάτοι καύσιμα.
(08:12) Ο πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή σε ακτίνα 20χλμ γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής σε απόσταση 20 έως 30χλμ από τον σταθμό της Φουκουσίμα μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

(07:58) Το Κέντρο Παρακολούθησης της Ηφαιστειακής Τέφρας (VAAC) στο Λονδίνο εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τους κινδύνους από την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Η προειδοποίηση αφορά δέκα περιοχές του εναερίου χώρου στην Ιαπωνία, την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
(07:40) Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να ζητήσει τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού για να αποτρέψει μια πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Ήδη 8 πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ μετέχουν στις επιχειρήσεις. Το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρίγκαν χρησιμοποιείται ως πλωτή εξέδρα για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των ελικοπτέρων του στρατού και της ακτοφυλακής που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Τα σχεδόν 80 αεροσκάφη και ελικόπτερα του αεροπλανοφόρου πραγματοποιούν αναγνωριστικές αποστολές και προμηθεύουν νερό και κλινοσκεπάσματα στους πληγέντες.

Στην τύχη του...
Στην τύχη του αφέθηκε επί της ουσίας ο πυρηνικός σταθμός στην Φουκουσίμα, αφού, μια άνοδος που καταγράφηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στα επίπεδα ραδιενέργειας υποχρέωσε τους υπεύθυνους να απομακρύνουν και τους τελευταίους 50 εργαζόμενους που είχαν μείνει εκεί και προσπαθούσαν -μάταια όπως αποδείχτηκε- να ψύξουν επαρκώς τους αντιδραστήρες και να προλάβουν μια μεγαλύτερη καταστροφή.
www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες