ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/3/11

Τρία στα τρία για τη Μοοdy’s-Υποβάθμισε και την Πορτογαλία κατά δύο μονάδες



Με την δικαιολογία της ανάγκης περικοπής του χρέους της Πορτογαλίας και των φτωχών αναπτυξιακών προοπτικών της ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, υποβάθμισε κατά δύο μονάδες το κρατικό χρέος της χώρας (από Α1 σε Α3). Ο διεθνής οίκος ανέφερε πως «το κόστος χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές είναι πιθανόν να παραμείνει υψηλό μέχρι να μειωθεί το έλλειμμα σε βιώσιμο επίπεδο και να βελτιωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της». Η νέα αυτή υποβάθμιση κάνει αυτομάτως πιο δύσκολη τη χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, προειδοποίησε πως εάν τα νέα μέτρα λιτότητας δεν υποστηριχθούν από το έθνος και τα άλλα κόμματα τότε η Πορτογαλία θα οδηγηθεί να ζητήσει την ευρωπαϊκή βοήθεια και η σημερινή κυβέρνηση μειοψηφίας θα προσφύγει σε γενικές εκλογές. «Προσπαθώ να αποφύγω αυτό το σενάριο εδώ και έξι μήνες» δήλωσε ο Σόκρατες.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως θα αντιτεθεί στα κυβερνητικά σχέδια λιτότητας που περιλαμβάνουν περικοπές στους προϋπολογισμούς υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και στόχο έχουν να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι η Πορτογαλία μπορεί να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το χρέος χωρίς να προσφύγει σε ξένη βοήθεια.
 
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες