ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/3/11

Θα βάλει τέλος στην κατάρα;


Θα βάλει τέλος στην κατάρα;
Να υπερπηδήσει το απροσπέλαστο για την ίδια τα τελευταία έξι χρόνια «φράγμα» της φάσης των 16 του Champions League καλείται η Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοξενεί τη Λιόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς του 1-1. Σφραγίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά η Τσέλσι υποδεχόμενη την Κοπεγχάγη με προίκα το 2-0 της Δανίας.

Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν (1-1)

Τέλος σε μία αρνητική παράδοση που τη θέλει τα τελευταία έξι χρόνια να αποχαιρετά το Champions League στη φάση των «16» σκοπεύει να βάλει η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόμενη τον κακό της δαίμονα, Λιόν, στη ρεβάνς του 1-1 στο «Ζερλάν».

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προέρχεται από νίκη με 2-0 επί της Έρκουλες με δύο γκολ του φορμαρισμένου και σκόρερ στο ματς του «Ζερλάν» απέναντι στην παλιά του ομάδα, Καρίμ Μπενζεμά. Παράλληλα οι Μαδριλένοι μείωσαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους πέντε βαθμούς δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην Primera Division. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει μετά από δέκα ημέρες τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά θα απουσιάσουν οι Κακά και Ιγκουαΐν. Στον αντίποδα, η Λιόν προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Σοσό (2-0) και βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Λιλ στη Ligue 1. Ο Κλοντ Πιέλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μισέλ Μπάστος και τον τραυματία Έντερσον.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων της σεζόν 2005/06, με τη Λιόν να επικρατεί 3-0 στο «Ζερλάν» και τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στη Μαδρίτη, ενώ την επόμενη περίοδο στο ίδιο στάδιο του θεσμού η γαλλική ομάδα επικράτησε 2-0 στην έδρα της και η άτυπη ρεβάνς έληξε με 2-2. Πέρυσι η Λιόν νίκησε στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» και πέρασε στα προημιτελικά χάρη στο 1-1 του επαναληπτικού. Η Ρεάλ μετρά 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ η Λιόν επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η «βασίλισσα» έχει προκριθεί στις 19 από τις 20 περιπτώσεις που έχει πάρει ισοπαλία εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όταν, δε, το σκορ ήταν 1-1, η Ρεάλ ουδέποτε αποκλείστηκε στη ρεβάνς. Αντίθετα, η Λιόν έχει αποκλειστεί και στις έξι φορές που ήρθε ισόπαλη στον πρώτο αγώνα ως γηπεδούχος, μάλιστα τις τέσσερις εξ αυτών με σκορ 1-1.

Τέσσερις παίκτες της Ρεάλ είναι στο όριο των καρτών και συγκεκριμένα οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία και Ραούλ Αλμπιόλ. Από τη Λιόν κινδυνεύουν οι Ντέγιαν Λόβρεν και Ζερεμί Πιέ.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Τσέλσι-Κοπεγχάγη (2-0)

Τυπική διαδικασία μοιάζει ο επαναληπτικός του «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα σε Τσέλσι και Κοπεγχάγη. Το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των «μπλε» χάρη στα τέρματα του Νικολάς Ανελκά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφιβολίες.

Οι Λονδρέζοι, που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν ελλείψει υποχρεώσεων για το Κύπελλο Αγγλίας. Η κατάκτηση του Champions League μοιάζει μονόδρομος προς την επιτυχία, αφού στις υπόλοιπες διοργανώσεις η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει στον Νταβίντ Λουίς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, ενώ πιθανώς να κάνει κάποιες αλλαγές, καθώς την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Κοπεγχάγη καλπάζει δίχως αντίπαλο προς την κατάκτηση του τίτλου στη Δανία και προέρχεται από το εκτός έδρας 1-0 επί της Άαλμποργκ. Ο Στάλε Σολμπάκεν θα παρατάξει την ομάδα του δίχως τον τιμωρημένο Ζντένεκ Πόσπεχ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μίκαελ Άντονσον.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της περιόδου 1998/99. Το ματς στο Λονδίνο είχε λήξει ισόπαλο 1-1, αλλά η Τσέλσι είχε επικρατήσει στον επαναληπτικό με 1-0. Οι «μπλε» δεν έχουν αναμετρηθεί άλλη φορά με ομάδα της Δανίας στην Ευρώπη, ενώ η Κοπεγχάγη μετρά δύο ήττες στις άλλες δύο επισκέψεις της στο Νησί. Οι Λονδρέζοι μετρούν έξι προκρίσεις στις ισάριθμες περιπτώσεις που έχουν επικρατήσει στον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η Κοπεγχάγη έχει αποκλειστεί στις επτά από τις οκτώ φορές που έχει χάσει το πρώτο ματς ως γηπεδούχος.

Στο όριο των καρτών είναι για την Τσέλσι ο Τζον Όμπι Μίκελ και για την Κοπεγχάγη ο Ντάμε Εντόι.
/www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες