ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/3/11

Πως και γιατί ετοιμάζεται ο επόμενος κύκλος τραπεζικών συγχωνεύσεων



Μέρα με τη μέρα, η ασκούμενη πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές, να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση ενός προγράμματος απεγκλωβισμού τους από την εξάρτηση που έχουν αναπτύξει σε σχέση με τη Φραγφκούρτη για την κάλυψη των αναγκών τους σε ρευστότητα, εντείνεται. Κι αναμένεται ότι εκεί προς το τέλος της άνοιξης, θα κορυφωθεί. Όχι τυχαία.

Για τότε υπολογίζεται χρονικά ότι θα ξεκινήσει η σχεδόν αναγκαστική διαδικασία απεξάρτησης, η οποία θα είναι οδυνηρή για το σύστημα, αν δεν φροντίσει να έχει πάρει τα μέτρα του. Τόσο για την ΕΚΤ, όσο και για το υπουργείο Οικονομικών αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), η προσφορότερη λύση, σε αυτή την περίπτωση, είναι η ενδυνάμωση και η μεγέθυνση τους, που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν ευκολότερα και γρηγορότερα πρόσβαση και σε τρίτες αγορές. Αυτό πρακτικά όμως συνεπάγεται νέο κύκλο συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κάτι το οποίο, όμως, οι Έλληνες τραπεζίτες - ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς - δεν φαίνεται να θέλουν και ιδιαίτερα. Σύντομα, όμως, θα βρεθούν ενώπιον του κρίσιμου διλήμματος και θα πρέπει να αποφασίσουν. Και τότε, τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν θα είναι πολλά. Με κρισιμότερο όλων το ποιος θα πάει με ποιον και υπό ποιους όρους. Το τελικό συμπερασμα;
Όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο της υπόθεσης, που και υπαρκτό είναι αλλά και έντονο, υποστηρίζουν ότι στο διάστημα που μεσολαβεί έως το τέλος Ιουνίου, θα δρομολογηθούν πολλές και διάφορες εξελίξεις, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες